Tort aniversar (de post)

de Ligia Bxl in Torturi, 7 Mar 2014 | 22358 vizualizari

 

Am facut acest tort de ziua mea.Pentru ca prietena mea tine post am respectat dorintele ei,a fost tare bun,light bun pentru o ora tarzie,il recomand tuturor celor care nu se impaca bine cu dulciurile si grasimile :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru Blat:
  • 600 gr faina
  • 2 fiole de esenta de vanilie
  • 220 zahar brun
  • 650 ml apa minerala
  • 60 gr cacao
  • 160 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 1 litru de frisca vegetala
  • 2-3 plicuri gelatina agar agar
  • 250 gr zahar farin
  • 250 gr zmeura
  • Pentru ornat:
  • 150 gr capsuni
  • 100-150 gr de zmeura
  • 2 linguri de zahar
  • 1 plic gelatina vegetala(6 gr agar agar)
  • cateva alune de padure
  • Pentru insiropat:
  • 1 cana suc natural de fructe
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar (de post):

Amestec faina,cacaoa si praful de copt.

Separat amestec apa minerala cu zaharul pana se topeste,adauga esenta de vanilie si uleiul.

Amestec partea uscata cu partea lichida si amestec bine pana se incorporeaza toate.

Pun compozitia intr-o tava rotunda detasabila mai mare tapetata cu foaie de copt si dau la copt la cuptorul incalzit inainte.

La final fac testul cu scobitoarea,las la racit blatul si il scot din tava.

Dupa racire impart blatul in doua parti egale si pun inelul tavii detasabile pe un platou.In mijlocul cercului pun partea de sus al blatului taiat si-l insiropez.

Pe marginea inelului peste blat pun capsuni taiate felii subtiri.(vezi poza).

Fac umplutura astfel:bat frisca bine cu zaharul pudra,apoi prepar gelatina conform instructiunilor de plic si o pun in frisca.Amestec bine cu o spatula.

Pun in frisca obtinuta zmeura apoi aceasta compozitie o pun peste blatul insiropat.

Deasupra pun cealalta parte de blat pe care il insiropez usor.

Fac glazura din zmeura astfel:zmeura cu putina apa si zaharul o fierb pana se sfarama si devine cremoasa,dau de pe foc si adaug gelatina,incorpozez si o torn dupa ce scot inelul de pe tort.

Pe deasupra am ornat cu capsuni feliate si cateva alune de padure.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Ligia Bxl 1

12.03.2014, 15:00

simonacallas uite ca se poate multe

AnneAny29 1

18.11.2020, 14:10

Ai putea specifica cat trebuie sa stea la cuptor blatul si la cate grade? Te rog frumos.
Mulțumesc

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 15:59

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt