Tort aniversar (de post)

de Ligia Bxl in Torturi, 7 Mar 2014 | 11326 vizualizari

 

Am facut acest tort de ziua mea.Pentru ca prietena mea tine post am respectat dorintele ei,a fost tare bun,light bun pentru o ora tarzie,il recomand tuturor celor care nu se impaca bine cu dulciurile si grasimile :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru Blat:
  • 600 gr faina
  • 2 fiole de esenta de vanilie
  • 220 zahar brun
  • 650 ml apa minerala
  • 60 gr cacao
  • 160 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 1 litru de frisca vegetala
  • 2-3 plicuri gelatina agar agar
  • 250 gr zahar farin
  • 250 gr zmeura
  • Pentru ornat:
  • 150 gr capsuni
  • 100-150 gr de zmeura
  • 2 linguri de zahar
  • 1 plic gelatina vegetala(6 gr agar agar)
  • cateva alune de padure
  • Pentru insiropat:
  • 1 cana suc natural de fructe
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar (de post):

Amestec faina,cacaoa si praful de copt.


Separat amestec apa minerala cu zaharul pana se topeste,adauga esenta de vanilie si uleiul.


Amestec partea uscata cu partea lichida si amestec bine pana se incorporeaza toate.


Pun compozitia intr-o tava rotunda detasabila mai mare tapetata cu foaie de copt si dau la copt la cuptorul incalzit inainte.


La final fac testul cu scobitoarea,las la racit blatul si il scot din tava.


Dupa racire impart blatul in doua parti egale si pun inelul tavii detasabile pe un platou.In mijlocul cercului pun partea de sus al blatului taiat si-l insiropez.


Pe marginea inelului peste blat pun capsuni taiate felii subtiri.(vezi poza).


Fac umplutura astfel:bat frisca bine cu zaharul pudra,apoi prepar gelatina conform instructiunilor de plic si o pun in frisca.Amestec bine cu o spatula.


Pun in frisca obtinuta zmeura apoi aceasta compozitie o pun peste blatul insiropat.


Deasupra pun cealalta parte de blat pe care il insiropez usor.


Fac glazura din zmeura astfel:zmeura cu putina apa si zaharul o fierb pana se sfarama si devine cremoasa,dau de pe foc si adaug gelatina,incorpozez si o torn dupa ce scot inelul de pe tort.


Pe deasupra am ornat cu capsuni feliate si cateva alune de padure.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Luckycake 1

12.03.2014, 12:24

Ligia Bxl 1

12.03.2014, 14:58

multumesc fetele

Ligia Bxl 1

12.03.2014, 15:00

simonacallas uite ca se poate multe

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure