Tort aniversar Mickey Mousse

de playboygirl in Torturi, 22 Iul 2011 | 4661 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 5 linguri faina,
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema :
  • 3 oua
  • 4 linguri cu zahar pudra
  • 4 linguri cu faina
  • 6 linguri cu cacao
  • 300 ml lapte
  • 50 grame unt  
  • ciocolata din comert,cateva bucatele
  • Pentru sirop:
  • 250gr zahar,
  • o vanilie
  • zeama de la o lamaie
  • 150ml esenta rom
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar Mickey Mousse:

ingredientele pt blat se tripleaza. Avem nevoie de 3 torturi:unul mare si doua micute.

Se separa albusul de galbenus. Se bate foarte bine albusul cu telul, pana se intareste ca o crema. Apoi incet se adauga cate un galbenus. Se adauga zaharul, lingurita cu lingurita. Praful de copt se pune intr-o canita si se adauga un pic de lapte. Poate fi si lapte rece. Amestecam bine pana la omogenizare si apoi adaugam la blat. Faina se adauga treptat si se amesteca de sus in jos, foarte incet.

Se incalzeste un pic cuptorul, inainte de a pune in forma de tort aluatul. De preferat ar fi sa aveti la indemana 2 dimensiuni diferite de tort. Un tort mare pentru cap si 2 torturi mici pentru urechi. Se tapeteaza forma cu un pic de ulei si apoi faina. sau ar fi mai indicat hartie de copt.garantat nu se prinde blatul de fundul forrmei.

Se toarna aluatul in forma si se baga la cuptor. Se procedeaza la fel si cu celelalte doua blaturi la fel.

Intre timp, se prepara siropul pt blaturi: zaharul se fierbe 10 minute impreuna cu apa. Se da deoparte de pe foc si se adauga vanilia, zeama de lamaie si romul.

Dupa ce s-a racit, se taie blatul in doua sau in trei si se insiropeaza bine.

Se unge fiecare foaie cu crema preparata astfel: se bat ouale intregi cu zaharul pudra, se adauga faina, cacao si ciocolata, apoi laptele fierbinte si se fierbe pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu untul frecat spuma. 

Asezam cele 3 blaturi ca in poza si o decoram cu ciocolata si frisca. Gurita rosie este de fapt o lingurita de dulceata de capsuni.

 

TIPS-URI

1

tortul se construieste pe un blat de lemn,pt ca este foarte greu la gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar Mickey Mousse" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si cappucino