Tort aniversar Mickey Mousse

de playboygirl in Torturi, 22 Iul 2011 | 2649 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 5 linguri faina,
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema :
  • 3 oua
  • 4 linguri cu zahar pudra
  • 4 linguri cu faina
  • 6 linguri cu cacao
  • 300 ml lapte
  • 50 grame unt  
  • ciocolata din comert,cateva bucatele
  • Pentru sirop:
  • 250gr zahar,
  • o vanilie
  • zeama de la o lamaie
  • 150ml esenta rom
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar Mickey Mousse:

ingredientele pt blat se tripleaza. Avem nevoie de 3 torturi:unul mare si doua micute.


Se separa albusul de galbenus. Se bate foarte bine albusul cu telul, pana se intareste ca o crema. Apoi incet se adauga cate un galbenus. Se adauga zaharul, lingurita cu lingurita. Praful de copt se pune intr-o canita si se adauga un pic de lapte. Poate fi si lapte rece. Amestecam bine pana la omogenizare si apoi adaugam la blat. Faina se adauga treptat si se amesteca de sus in jos, foarte incet.


Se incalzeste un pic cuptorul, inainte de a pune in forma de tort aluatul. De preferat ar fi sa aveti la indemana 2 dimensiuni diferite de tort. Un tort mare pentru cap si 2 torturi mici pentru urechi. Se tapeteaza forma cu un pic de ulei si apoi faina. sau ar fi mai indicat hartie de copt.garantat nu se prinde blatul de fundul forrmei.


Se toarna aluatul in forma si se baga la cuptor. Se procedeaza la fel si cu celelalte doua blaturi la fel.


Intre timp, se prepara siropul pt blaturi: zaharul se fierbe 10 minute impreuna cu apa. Se da deoparte de pe foc si se adauga vanilia, zeama de lamaie si romul.


Dupa ce s-a racit, se taie blatul in doua sau in trei si se insiropeaza bine.


Se unge fiecare foaie cu crema preparata astfel: se bat ouale intregi cu zaharul pudra, se adauga faina, cacao si ciocolata, apoi laptele fierbinte si se fierbe pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu untul frecat spuma.


Asezam cele 3 blaturi ca in poza si o decoram cu ciocolata si frisca. Gurita rosie este de fapt o lingurita de dulceata de capsuni.


 

TIPS-URI

1

tortul se construieste pe un blat de lemn,pt ca este foarte greu la gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar Mickey Mousse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rocsi 1

17.09.2013, 10:51

La multi ani!

MIUTA 1

17.09.2013, 12:56

La multi ani!!!

miki_a 1

17.09.2015, 11:03

La multi ani!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere, scortisoara, nuca si ciocolata