Tort Johnny

de ralu_ca in Torturi, 8 Ian 2014 | 1921 vizualizari

 

de ziua Sf. Ioan am preparat acest tort, cu toata dragostea !

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 1 cana si jumatate zahar
  • 1 cana si trei sferturi faina
  • 1 ceasca ulei
  • 1 plic praf copt
  • 1 praf sare
  • zeama de la 1 lamaie
  • esenta rom
  • 2 linguri cacao
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 l lapte
  • zahar vanilat
  • esenta vanilie
  • 50 g margarina rama
  • 1 cana nuca coapta macinata
  • sirop:
  • 2 cani apa
  • 2-3 linguri zahar
  • esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Johnny:

Intr-un vas mixam albusurile cu zaharul pana se topeste acesta, se adauga unul cate unul, galbenusurile. In zeama de lamaie dizolvam praful de copt (sau in otet), pe care il adaugam in amestecul format, uleiul, sarea, faina, esenta si la final cacao. Acesta il turnam intr-o cratita tapetata cu hartie de copt si putin ulei si introducem la cuptor pana se coace ( testul cu scobitoarea ) aprox 30 min.


In acest timp ne ocupam de crema de vanilie astfel: intr-o cratita punem galbenusurile, zaharul, faina amestecam usor, apoi turnam laptele putin cate putin pana se obtine un amestec omogen. Punem pe foc si lasam sa fiarba ( amestecand continuu ) pana se formeaza "cocoloase". Lasam la rece, apoi frecam crema cu margarina si adaugam si nuca, zaharul vanilat si esenta.


Blatul se scoate, se lasa pe un prosop pana se raceste, apoi il taiem in 3 parti egale. Il insiropam cu siropul obtinut: in ibric zahar, se arde, turnam apa si esenta.


Asamblare: Blat insiropat, crema, blat insiropat, crema...imbracat cu crema in care am adaugat putina cacao si presarat cu nuca cocos.


Asta e ! Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Johnny" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

babi5 1

09.01.2014, 05:52

diaconta 1

09.01.2014, 08:46

Bun tort

_Alina_ 1

09.01.2014, 10:23

Delicios tort! Servesc si eu o felie.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu piscoturi