Tort diplomat cu pişcoturi

de Crista_Luca in Torturi, 1 Ian 2011 | 28103 vizualizari

 

Va doresc un an mai bun, multa sanate, fericire si tot ce va doriti! LA MULTI ANI!
Ii multumesc Criss pentru sugestie ! este un diplomat delicios!
http://www.bucataras.ro/retete/15392/diplomat-cu-piscoturi.html`

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 20 gr gelatina
  • 1 cutie compot piersici
  • 2 buc kiwi
  • 1 banana - mai bine nu puneam- uitasem ca se oxideaza...
  • 1 cutie ananas
  • 500 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 300 gr zahar
  • 500 ml frisca Meegle
  • piscoturi - o punga mare
  • 1 zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu pişcoturi:

Se pune gelatina intr-o ceascuta sa se umfle in zeama de la compoturi minim 10 minute.

Am separat ouale. Galbenusurile le-am amestecat cu zaharul, zaharul vanilat, faina, coaja de lamaie, si la final laptele. Se pune la fiert la foc mic,si se amesteca in continuu pana se ingroasa si arata ca o smantana. Dupa ce e fiarta crema, am adaugat gelatina. intre timp am bautut albusurile, si le-am amestecat cu crema  si le-am pus in frigider, amestecand din cand in cand sa nu se ingroase de tot, ci doar sa se raceasca!

Apoi pregatim o cratita pt a asambla tortul: se acopera cu o folie alimentara cratita, si pe fund,se adauga fructele dupa preferinta ... (imi pare rau ca am pus banane, s-au inegrit si au stricat tot aspectul ....!!!! )

Se trec piscoturile prin zeama de la compot, doar putin ca se inmoaie ! si se sfarma! se pun pe marginea cratitei ... sau dupa imaginatie

Se face frisca , si se amesca cu crema rece, dar aveti grija sa nu se intareasca, repet!

Se pune o parte din crema, fructe si se repeta pana se termina toate, si la final se acopera cu un strat de piscoturi!

Data vitoare am sa pun intre crema cate un rand de piscoturi !!!

Se acopera cu o folie deasupra si se pune la frigider de preferinta de seara pana dimineata . Apoi se se rastoarna  pe un platou cu o miscare rapida .

Ar mai fi trebuit ornat tortul ..la indicatia sotului meu ..care zicea .."ca e dezbracat tortul "" =))).... dar sa fiu sincera mie mai mult imi place asa ! data viitoare poate  !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu pişcoturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

Crista_Luca 1

03.01.2011, 20:40

kamy 1

05.01.2011, 14:26

ce tort frumos si bun ai facut cristina si arata bine asa 5f

Crista_Luca 1

06.01.2011, 10:16

multumesc kamy
si mie tare mult imi place asa..."dezbracat'' cum zice sotu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de zapada