Tort bărzan

de ionix in Torturi, 8 Apr 2010 | 2555 vizualizari

 

Denumirea a fost data de fratele meu… tortul e pt ziua lui :D pt ca-s bolnavioara a trebuit sa gasesc o reteta care sa se faca rapid ... si am gasit :p
sambata o sa-i mai atasez cateva capsuni...

 

INGREDIENTE

  • 8 foi de blat de cacao

    Pentru crema:  

  • 2 l lapte
  • 8 oua
  • 350 g faina
  • 400 g zahar
  • 6 pliculete zahar vanilat
  • O lingura cu zahar pudra

    Pentru frisca:  

  • 1 l frisca lichida
  • 1  si ½  de foaie de gelatina

    Pentru ornare:  

  • Cocos verde
  • Cocos albastru
  • ½ foaie de gelatina
  • Bombonele de ciocolata
  • Ciocolata alba cu roz
  •  

  Sirop:  

  • O esenta de rom
  • ½ cana cu apa
  • 5 linguri cu zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort bărzan:


Am cumparat blaturile pentru ca m-as fi ars daca as fi copt atatea foi…


Tortul are in jur de 6 kg.



Prepararea cremei:


Galbenusurile se freaca bine zu zaharul, zaharul vanilat si faina.


Peste turnam 500 ml din lapte, care sa fie un pic caldut.


Restul de lapte se pune la fiert cu un praf de sare.


Cand laptele fierbe se pune vasul la bain marine si adaugam amestecul cu galbenusuri.


Amestecam continuu iar cand crema este foarte groasa o luam de pe foc si o dam la racit.


Intre timp batem bine albusurile cu o lingura cu zahar pudra.


Peste crema racita turnam albusurile si mixam bine bine.



Preparare frisca:


Gelatina se inmoaie si se da la racit.


Intre timp se bate frisca iar apoi se bate impreuna cu gelatina racita.



Siropul se face amestecand ingredientele.



Asamblare: foaie insiropata- crema-foaie- crema…. Si la sfarsit frisca



Am ornat cu o mingiuta din bombonele de ciocolata si gazon verde. Eh, si alte chestii neintelese :D



Se mananca pe data de 10 aprilie la ora 00.00… adica spre 11 aprilie, cand vom canta cat ne tin plamanii “multi ani traiasca!” fratelui meu drag si frumos… :x:x


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort bărzan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

ionix 1

12.04.2010, 19:52

tortul mi-a iesit demential de bun... simplu si bun... o sa pun si poza cu felioara eu nu prea am stat la petrecere pt ca-n ziua respectiva ma operasem dar am ciocnit un pahar cu apa... frate-miu s-a simtit super si asta e tot ce-a contat

jolygina 1

17.06.2010, 00:08

foarte frumos ,maxim de furculite si binenteles salvat

ionix 1

26.06.2010, 10:19

multumesc... nu ma prea pricep eu la ornat sper sa-mi iasa ceva mai momos data viitoare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu portocale