Tort aperitiv cu clatite si pesto

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 21 Feb 2016 | 4172 vizualizari

 

  Protagonistele acestei retete sunt clatitele. Clatita este originara din nord-vestul Frantei .Varianta dulce poarta numele de ''crepes'' iar cea sarata de ''galette'' .Se spune ca original  clatitele se serveau cu cidru. Astazi umpluturile variaza ...simple,spataculoase,dulci,sarate ...oricum ar fi , sunt mereu un deliciu.
  In reteta ce o propun , rolul principal ca umplutura il are salsa-pesto . Pesto este o salsa cu origine in Italia, mai exact in regiunea Liguria si are ca ingredient principal busuiocul .
  Acest tort-aperitiv cere timp si rabdare dar rezultatul va garantez ca este pe masura !!!

 

INGREDIENTE

Pentru aluatul de clatite :

  • 2 oua
  • 100 gr faina
  • 80 ml lapte
  • un varf de sare
  • o lingurita rasa cu busuioc uscat

Pentru umplutura :

  • 7 cartofi
  • 400 gr fasole verde
  • 130 gr pesto
  • sos bechamel

Pentru sos bechamel :

  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 500 ml lapte
  • nucsoara
  • sare

In plus :

  • parmezan
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv cu clatite si pesto:

Cartofii ii spalam si ii punem la fiert intregi,cu tot cu coaja in apa rece cu sare .Cand cartofii au fiert, ii scurgem bine de apa si ii lasam sa se raceasca.Apoi ii curatam de coaja si ii feliem cat mai egal de grosime .  

Punem o oala cu apa si sare la fiert. Cand apa clocoteste,punem fasolea verde si lasam sa fiarba la foc potrivit.Cand fasolea verde este fiarta, o scurgem bine de apa.

Prepararea clatitelor : 

Intr-un bol punem cele doua oua intregi si le amestecam cu ajutorul unui tel, cu 100 gr faina si un varf de sare . Adaugam apoi putin cate putin laptele si la urma busuiocul uscat . Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem un aluat de consistenta unei smantani .

Lasam sa se odihneasca pentru circa 30 minute.

Dupa ce a trecut acest timp ,amestecam putin aluatul .

Punem o tigaie antiaderenta la foc potrivit  si cu ajutorul unui polonic turnam din compozitie. Cand clatita s-a copt pe o parte , o intoarcem usor pe cealalta parte si o lasam sa se rumeneasca usor . Scoatem clatita pe o farfurie . 

Procedam astfel pana vom termina tot aluatul . 

Cand am terminat de facut toate clatitele,le suprapunem bine una peste cealalta si le decupam exact marimea vasului ce il vom folosi ptr tort in cuptor. 

Pentru sosul bechamel :  

Intr-o craticioara topim untul si adaugam putin cate putin faina amestecand continuu cu ajutorul unui tel . Punem apoi laptele,la fel,putin cate putin si amestecam bine.La urma potrivim de sare si adaugam nucsoara. 

Asamblare tort :  

Luam un vas pentru cuptor si il acoperim cu hartie de copt . Apoi punem prima clatita,un strat pesto,un strat felii cartofi ,sos bechamel,fasole verde .Contiuam astfel pana la epuizarea tuturor ingredientelor si incheiem cu ultima clatita . 

Incalzim cuptorul la 180 grade . 

Acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 20 minute .Scoatem vasul din cuptor,indeparatam aluminiul ,presaram parmezan si dam din nou la cuptor pentru alte 5 minute . 

Se serveste atit cald cat si rece . 

Pofta buna ! 


 

TIPS-URI

1

Pentru pesto propun sa incercati si reteta mea : http://www.bucataras.ro/retete/pesto-alla-genovese-48334.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv cu clatite si pesto" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulouri din lipie umplute