Tort Autostrada

de Miha in Torturi, 20 Noi 2009 | 3630 vizualizari

 

Un tort ce l-am facut pentru devoratorii de la gradinita...:) Batalia cea mai mare a fost pe masinuta. :)) N-am vrut sa le-o dau ca avea colorant, dar ei s-au rugat atat de frumos..."dar macar o roata se poate?" :))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 oua
  • 400 g zahar
  • 6 linguri ulei
  • 4 linguri amidon
  • 8 linguri faina
  • vanilie
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 250 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • frisca
  • bilute de ciocolata
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Autostrada:

Blat:


Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea.


Galbenusurile se amesteca cu uleiul si vanilia. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor.


Compozitia se imparte in 2 si se coc 2 blaturi, unul rotund si unul dreptunghiular, in tavi tapetate cu hartie de copt, la foc mediu, pana se rumenesc.


Crema:


Ciocolata se topeste impreuna cu frisca, la foc mic, pana ajunge in punctul de fierbere. Se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa la rece pana incepe sa se intareasca, dupa care se mixeaza pana obtinem o frisca ciocolatoasa.


Din blatul rotund vom face partea de jos a cifrei 5, iar din cel dreptunghiular partea de sus si masinuta. :)


Blaturile se taie in 2, se insiropeaza, se umplu cu crema, apoi se asambleaza.


Decorul...in functie de imaginatie si preferinta.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Autostrada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Miha 1

21.11.2009, 12:38

Tie poate o roata de mozzarela, ca de ciocolata nu e permis in dieta.

Miha 1

21.11.2009, 12:38

Raluca, acus vin si cu tortul ce l-am facut pentru petrecerea de azi.

Miha 1

21.11.2009, 12:40

Cris, multumesc de urari! Sa fiti si voi sanatosi cu totii. Abia astept sa vad 5-ul vostru.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Tort de piscoturi cu crema de coacaze