Tort Kodrit Kadir

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 3 Mai 2010 | 2244 vizualizari

 

sursa:bucataras.ro:))
nu mi-a iesit perfect,dar gustul a fost de nota 10.ff bun,mai ales a doua zi:Dtocmai am mancat o felie acum:))

 

INGREDIENTE

  • pentru caramel:
  • 5 lg de zahar
  • crema:
  • 800 ml lapte
  • 5 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 zahar vanilinat
  • 1 esenta de rom
  • pentru blat:
  • 1 ou
  • 100 grame zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • praf de copt
  • 100 grame faina
  • 3 linguri de cacao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kodrit Kadir:

Pentru blat amestecam intr-un vas oul zaharul, laptele, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao . Amestecam bine.


Pentru carema batem ouale cu zaharul, apoi adaugam zaharul vanilat, esenta de rom, un praf de sare si laptele. Amestecam bine si lasam deoparte.


Intr-un alt vas, caramelizam cinci linguri de zahar.Lasam putin sa se intareasca si adaugam caramelul facut mai devreme. Imediat turnam in mijloc compozitia de blat. Va arata foarte ciudat, pentru ca se va imprastia in tot vasul, insa fiti fara grija la coacere se va ridica la suprafata.

Introducem vasul in cuptorul incalzit pentru aproximativ 35-40 de minute. Pentru o mai buna siguranta facem testul scobitoarei. Mie mi s-a intamplat ca balatul sa se crape insa nu a fost nicio problema.


Cand este gata scoatem vasul din cuptor si lasam sa se raceasca. Apoi punem platoul pe care vrem sa servim tortul peste vasul care a fost in cuptor (atentie fel de vas folositi) si printr-o miscare rapida rasturnam tortul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Brindusa 1

03.05.2010, 19:48

inca o victima a tortului asta Bravo, a iesit foarte frumos

diana_k 1

04.05.2010, 18:42

inca un tort frumos dupa aceasta reteta..

adry88 1

07.07.2011, 16:57

delicios

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de cartofi, dres cu ouă și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 23:13

Tort Fanta

ieri la 20:59

Muratura asortata

ieri la 19:48

Branzoaice umplute cu mere

ieri la 18:18

Fursecuri cu afine, curmale, nuci si migdale

de Ancutsa 5

ieri la 18:07

RETETA RECOMANDATA
Tort Metru