Tort bezea cu crema de ciocolata

de ana in Torturi, 28 Iun 2012 | 5291 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de cafea preparata
  • Pentru foile de bezea:
  • se fac 3 foi:
  • pentru fiecare foaie avem nevoie de :
  • 3 albusuri
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 grame nuca
  • Pentru crema:
  • 150 gr zahar pudra
  • 9 oua
  • 300 gr unt
  • 2 lg cacao
  • rom
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 50 gr zahar
  • esenta de rom
  • 500 ml frisca
  • 50 gr ciocolata pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort bezea cu crema de ciocolata:

Blatul: Batem spuma albusurile dupa care adaugam zaharul si mixam pana se teopeste.Incorporam galbenusurile, uleiul si faina.Tapetam cu hartie de copt forma si coacem blatul la foc mediu.


Foile de bezea: Mixam albusurile bine, dupa care incorporam zaharul si nucile tocate. Pe tava tapetata cu hartie de copt intidem bezeaua obtinuta de dimensiunea formei in care am copt blatul. Eu am copt aceste foi cca. 1 h la foc mic cu usa intredeschisa.


Crema: Pe baie de abur mixam gabenusurile cu zaharul pana obtinem o crema vascoasa, apoi o lasam sa se raceasca.Incorporam untul in crema de ou dupa care adaugam cacao si rom.


Asamblam tortul astfel: Taiem in 2 blatul primul blat il insiropam apoi intindem un strat de frisca mixata in prealabil,asezam un disc de bezea apoi un strat de crema, procedam astfel cu toate discurile ultimul disc fiind acoperit cu un strat de crema apoi cu un strat de frisca peste care asezam blatul insiropat.


Eu am ornat cu frisca si cu inele de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort bezea cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

aziz 1

08.08.2012, 21:48

La multi ani frumosi si sanatosi!!!

Poliana 1

08.08.2012, 22:07

La multi ani si multa sanatate!!

diaconta 1

08.08.2015, 23:15

La multi ani Ana!!!!
Sa ai parte de o viata frumoasa si implinita alaturi de cei dragi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si mure