Tort bezea cu crema de ciocolata

de ana in Torturi, 28 Iun 2012 | 8914 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de cafea preparata
  • Pentru foile de bezea:
  • se fac 3 foi:
  • pentru fiecare foaie avem nevoie de :
  • 3 albusuri
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 grame nuca
  • Pentru crema:
  • 150 gr zahar pudra
  • 9 oua
  • 300 gr unt
  • 2 lg cacao
  • rom
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 50 gr zahar
  • esenta de rom
  • 500 ml frisca
  • 50 gr ciocolata pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort bezea cu crema de ciocolata:

Blatul: Batem spuma albusurile dupa care adaugam zaharul si mixam pana se teopeste.Incorporam galbenusurile, uleiul si faina.Tapetam cu hartie de copt forma si coacem blatul la foc mediu.

Foile de bezea: Mixam albusurile bine, dupa care incorporam zaharul si nucile tocate. Pe tava tapetata cu hartie de copt intidem bezeaua obtinuta de dimensiunea formei in care am copt blatul. Eu am copt aceste foi cca. 1 h la foc mic cu usa intredeschisa.

Crema: Pe baie de abur mixam gabenusurile cu zaharul pana obtinem o crema vascoasa, apoi o lasam sa se raceasca.Incorporam untul in crema de ou dupa care adaugam cacao si rom.

Asamblam tortul astfel: Taiem in 2 blatul primul blat il insiropam apoi intindem un strat de frisca mixata in prealabil,asezam un disc de bezea apoi un strat de crema, procedam astfel cu toate discurile ultimul disc fiind acoperit cu un strat de crema apoi cu un strat de frisca peste care asezam blatul insiropat.

Eu am ornat cu frisca si cu inele de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort bezea cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (45)

aziz 1

08.08.2012, 21:48

La multi ani frumosi si sanatosi!!!

Poliana 1

08.08.2012, 22:07

La multi ani si multa sanatate!!

diaconta 1

08.08.2015, 23:15

La multi ani Ana!!!!
Sa ai parte de o viata frumoasa si implinita alaturi de cei dragi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu frisca si zmeura