Tort " Black & White" Michael Jackson

de leoflori in Torturi, 8 Iun 2009 | 8942 vizualizari

 

Bucatarasii au realizat, in memoria lui Michael Jackson, tortul "Black & white". Este o reteta incintatoare, la fel ca muzica Regelui pop.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente :
  • 180 gr. unt / marga la temp. camerei
  • 100 ml. lapte
  •  180 gr. zahar
  • 200 gr. faina
  • 3 oua
  • 3 lgte praf copt
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 1 lingura ness ( la 1 lg.ness punem 2 lg.apa ) sau cafea tare
  • 100 gr. ciocolata alba
  • 1 lgta esenta vanilie
  • Crema Ganache :
  • 280 ml. frisca lichida
  • 200 gr. ciocolata amaruie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort " Black & White" Michael Jackson:


BLATUL : Frecam untul spuma cu zaharul.

Adaugam ouale pe rand si mixam cca 3 minute.

Punem faina(care a fost amestecata inainte cu praful de copt) ,alternand cu laptele. Mixam pana la omogenizare.

Impartim compozitia in 2 parti egale.


Topim ciocolatile separat si lasam la racit.

Intr-un bol punem ciocolata alba + vanilia, amestecam, turnam in tava si coacem la foc potrivit cca 25-30 minute.


In celalalt bol punem ciocolata amaruie + lingura de ness tare, amestecam, turnam in tava si coacem la fel (scobitoarea sa iasa curata).

Lasam la racit in tava 10 minute si rasturnam blatul pe un gratar.

Le vom taia pe fiecare in 2 si vom unge cu crema.

CREMA : Ciocolata o rupem bucati si o lasam intr-un castron.

Frisca o incalzim la bain-marie pana aproape de fierbere.

Turnam frisca fierbinte peste ciocolata, o lasam 5 minute si apoi amestecam bine pana se topeste ciocolata. O lasam la racit.


Cand s-a racit si s-a ingrosat, ungem blaturile alternand, unul alb - unul negru.

Deasupra decoram cu 50 gr.ciocolata alba topita si bomboane Raffaello.

Superbul cintec al lui Michael Jackson










 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort " Black & White" Michael Jackson" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

ANCA 1

10.03.2010, 17:50

arata super! am fost fan tot liceul...

elena1988 1

05.03.2011, 10:51

adry88 1

11.05.2011, 21:07

grozav

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de visine si crema cu ricotta si ciocolata