Tort cu zmeura si mascarpone

de Ligia Bxl in Torturi, 12 Mar 2014 | 4678 vizualizari

 

Am incercat blatul Perfect al Patriciei, nu a crescut chiar ca al ei probabil a fost tava prea mare desi am adaugat mai multe ingrediente,dar de pufos si cu un gust bun si deosebit este, mai bun ca cel facut cu praf de copt, merci Patricia :*

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri apa rece
  • 12 linguri cu varf de zahar
  • 12 linguri faina(ptr un blat de cacao punem 10 linguri faina si 2 de cacao)
  • putina sare
  • putin unt pentru ungerea formei
  • hartie de copt

Pentru umplut:

  • 500 ml frisca lichida
  • 250 ml mascarpone
  • 6 linguri zahar pudra
  • 200 gr zmeure
  • 2-3 pliculete gelatina

Pentru ornat:

  • 250 ml frisca lichida
  • cateva zmeure
  • ptr cine doreste o alta culoare se poate folosi colorant alimentar

Pentru insiropat:

  • 1 pahar cu suc de fructe natural
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura si mascarpone:

Blatul:


Pregatim toate ingredientele(toate masurate) si forma(eu am folosit una detasabila) in care vom coace blatul, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.


Punem hartie de copt si pe peretii formei de copt.


Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le presaram cu putina sare si le mixam pana devin spuma.


Adaugam treptat zaharul si mixam aproximativ 5-7 minute pana obtinem o bezea care nu curge atunci cand intoarcem castronul.


Adaugam galbenusurile, toate odata, adaugam si apa si amestecam usor.


Incingem cuptorul la 180°. Cernem faina (si cacaoa daca vrem un blat negru). Adaugam treptat toata faina si amestecam pana se incorporeaza perfect.Turnam compozitia in forma cu hartia de copt, scuturam usor forma ptr a se aseza bine compozitia si dam la cuptor ptr 30-40 minute pana ce trece testul scobitorii. Primele 15 minute nu deschidem usa cuptorului pentru a nu opri blatul din crestere. Scoatem din forma dupa racire si il taiem pe jumatate.


Pentru umplutura: Batem frisca pana se ingroasa,amestecam mascarponele cu zaharul farin pana se incorporeaza bine si se adauga in frisca impreuna cu zmeura, se amesteca usor. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe plic si se pune peste compozitia obtinuta.


Asamblare: pe un platou se pune inelul de la forma detasabila, apoi in forma se pune prima parte de blat pe care il insiropam cu sucul natural de fructe, peste adaugam crema obtinuta din mascarpone, apoi al doilea blat si il insiropam si pe acesta. Il dam la rece cateva ore, dupa racire cu un cutit trecem usor pe marginile inelului ptr ca acesta sa nu fie lipit si la desfacere sa nu se crape tortul.


Ornam tortul dupa preferinte cu frisca, colorant alimentar si zmeura.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Satisfyyourcravings 1

13.03.2014, 12:46

Demential!

tanyapatap 1

13.03.2014, 19:34

Adele 1

22.05.2014, 21:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort in patratele