Tort botez (2)

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 2 Noi 2010 | 9828 vizualizari

 

acest tort l-am facut pt nepotelul meu iubit, care sambata a fost increstinat.

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de lapte
  • 5 linguri ulei
  • un praf de copt
  • ~ 2 pahare faina
  • esenta vanilie
  • 200 g nuca de cocos albastra
  • zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • pt mousse de iaurt:
  • 2 iaurturi mari de capsuni
  • 500 ml frisca lichida
  • 5 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri gelatina
  • pt mousse de finetti:
  • o galetusa de finetti
  • 2 plicuri gelatina
  • 500 ml frisca lichida
  • pt decor:
  • frisca
  • trandafiri din fondant
  • botosei din fondant
  • pt fondant:
  • 100 g bomboane marshmalow
  • o llingura de apa
  • zahar pudra
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort botez (2):

Cu o seara inainte pregatim fondatul astfel:

Topim la baine-marine bomboanele cu o lingura de apa, apoi incepem si framantam cu zahar pudra pana devinde ca o coca, o invelim intr-o folie si o dam la frigider peste noapte.

Pregatim blatul astfel:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, cocosul, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava  tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.

Pregatim mousse-ul de finetti:

Mixam frisca, peste care adaugam finetti, omogenizam bine compozitia, apoi pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o turnam peste, amestecam bine si dam la rece 5 min.

Pregatim mousse-ul de iaurt:

Mixam iaurtul cu zaharul. Mixam frisca.

Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, dupa care o adaugam peste iaurt si dam 5 minute la frigider.

Dupa ce a inceput sa se intareasca, amestecam cu frisca batuta.

Incepem asamblarea, insiropam bine blatul, punem un strat de maousse de finetti, apoi de iaurt si ornam cu frisca, trandafiri si botosei facuti din fondant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort botez (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (44)

Dana Cristea - pusikmea 1

11.11.2010, 11:46

multumesc julie

RuxyRux 1

16.11.2010, 21:03

Oooooooooo ce splendid! Sa va bucurati de el....minunat!

Dana Cristea - pusikmea 1

17.11.2010, 11:56

saru'mana

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de mure