Tort botez (2)

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 2 Noi 2010 | 6867 vizualizari

 

acest tort l-am facut pt nepotelul meu iubit, care sambata a fost increstinat.

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de lapte
  • 5 linguri ulei
  • un praf de copt
  • ~ 2 pahare faina
  • esenta vanilie
  • 200 g nuca de cocos albastra
  • zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • pt mousse de iaurt:
  • 2 iaurturi mari de capsuni
  • 500 ml frisca lichida
  • 5 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri gelatina
  • pt mousse de finetti:
  • o galetusa de finetti
  • 2 plicuri gelatina
  • 500 ml frisca lichida
  • pt decor:
  • frisca
  • trandafiri din fondant
  • botosei din fondant
  • pt fondant:
  • 100 g bomboane marshmalow
  • o llingura de apa
  • zahar pudra
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort botez (2):

Cu o seara inainte pregatim fondatul astfel:


Topim la baine-marine bomboanele cu o lingura de apa, apoi incepem si framantam cu zahar pudra pana devinde ca o coca, o invelim intr-o folie si o dam la frigider peste noapte.


Pregatim blatul astfel:


Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, cocosul, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.


Pregatim mousse-ul de finetti:


Mixam frisca, peste care adaugam finetti, omogenizam bine compozitia, apoi pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o turnam peste, amestecam bine si dam la rece 5 min.


Pregatim mousse-ul de iaurt:


Mixam iaurtul cu zaharul. Mixam frisca.


Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, dupa care o adaugam peste iaurt si dam 5 minute la frigider.


Dupa ce a inceput sa se intareasca, amestecam cu frisca batuta.


Incepem asamblarea, insiropam bine blatul, punem un strat de maousse de finetti, apoi de iaurt si ornam cu frisca, trandafiri si botosei facuti din fondant.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort botez (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Dana Cristea - pusikmea 1

11.11.2010, 11:46

multumesc julie

RuxyRux 1

16.11.2010, 21:03

Oooooooooo ce splendid! Sa va bucurati de el....minunat!

Dana Cristea - pusikmea 1

17.11.2010, 11:56

saru'mana

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina