Tort botez "Andrei"

de claudiaO in Torturi, 10 Oct 2014 | 2021 vizualizari

 

Un tort facut cu drag, pentru botezul "finutului" nostru Andrei. O combinatie placuta intre scortisoara, afine si menta...

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 200 gr ciocolata
  • 100 gr unt
  • 2 lingurite de ness dizolvate cu o lingurita de apa calda
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 cana de nuca prajita si tocata cu cutitul
  • 1/2 cana de faina
  • un varf de cutit de sare
  • esenta de vanilie
  • Blat 2:
  • 5 oua
  • 5 linguri de ulei
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1plic de pref de copt
  • esenta de vanilie
  • Blat 3:
  • 5 oua
  • 5 linguri de ulei
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingura de cacao neagra
  • 1plic de pref de copt
  • esenta de rom
  • Crema 1:
  • 3 cutii Almete cu smantana
  • 180 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 120 gr unt
  • 1 lingurita de scortisoara
  • Crema 2:
  • 400 ml smantana dulce +2 plicuri intaritor de frisca
  • dulceata-jeleu de afine, facuta din 500 gr afine proaspete amestecata cu 250 gr zahar si o lingura cu varf de amidon - tinute pe foc pana s-a ingrosat compozitia
  • Crema 3:
  • 400 ml smantana dulce + 2 plicuri intaritor de frisca
  • 200 ml lapte dulce
  • a cana de menta proaspata
  • 2 linguri de amidon
  • zahar dupa gust
  • Decor: Jeleuri ursuleti si decorul ursulet cu litere facut din ciocolata topita "desenata " pe pergament.
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort botez "Andrei":

Blat 1:


Topim ciocolata cu untul si nessul, dupa care o lasam sa se raceasca putin;adaugam zaharul, apoi ouale pe rand si mixam dupa fiecare. Punem faina amestecata cu sarea si la sfarsit punem nuca si amestecam cu o spatula. Intindem compozitia in tava 30x40cm acoperita cu hartie de copt si dam la cuptor pt cca 15-20 minute


Blat 2:


Separam ouale; galbenusurile le frecam cu uleiul; albusurile le batem spuma tare, adaugam zagarul cate putin si batem in continuare; adaugam in fir subtire galbenusul, apoi punem faina amestecata si praful de copt.Punem si esenta de vanilie. Dam la cuptor in tava de 30x40cm acoperita cu hartie de copt pt cca 20-30 minute.


Blat 3:


Separam ouale; galbenusurile le frecam cu uleiul; albusurile le batem spuma tare, adaugam zagarul cate putin si batem in continuare; adaugam in fir subtire galbenusul, apoi punem faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.Punem si esenta de rom. Dam la cuptor in tava de 30x40cm acoperita cu hartie de copt pt cca 20-30 minute.


Crema 1:


Miixam crema de ALmete cu untul moale pana obtinem o crema pufoasa; punem zaharul,scortisoara si esenta de vanilie si amestecam usor.


Crema 2:


Dupa ce preparam dulceata -jeleu o lasam sa se racesca complet; intre timp batem frisca cu intaritorul, apoi vom amesteca cu dulceata-jeleu.


Crema 3:


Punem laptele pe foc impreuna cu menta proaspata si fierbem ca la ceai, apoi puenm o farfurie deasupra si mai lasam sa infuzeze vreo 20 minute.Scoatem frunzele de menta, adaugam amidonul si zahar dupa gust si punem la foc pana se ingroasa ca o budinca. Dupa infuzare, laptele se coloreaza in verde; daca se doreste culoarea mai intensa se mai poate adauga colorant Wilton verde - eu am pus un varf de scobitoare dupa ce s-a facut budinca .Lasam budinca la racit, apoi o amestecam cu frisca batuta bine impreuna cu intaritorul de frisca.Culoarea finala a cremei a fost un vernil pal.


Pana am asamblat tortul, cremele au stat la frigider.


Asamblare:


Peste blatul cu nuca am pus crema de almete cu scortisoara,apoi urmeaza baltul de vanilie si crema de afine, iar ultimul se pune blatul de cacao cu crema de menta, cu care am ibracat si marginile tortului.


Am topit ciocolata la microunde si am trasat modelul la intamplare :) nu inainte de a monta ursuletul Andrei .


La final am decorat cu jeleuri ursuleti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort botez "Andrei"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

reisnaor_2006 1

10.10.2014, 15:04

sanatate

Rocsi 1

10.10.2014, 20:58

Ai facut o combinatie delicioasa

MotanLaOale 1

10.10.2014, 22:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolată,cremă de şampanie şi fructe de pădure