Tort bust

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 22 Oct 2010 | 5773 vizualizari

 

in sfarsit mi-am facut damblaua, de mult doream sa fac un tort din asta, iar acum i-a venit randul..l-am facut pentru doru, duminica e ziua lui si pe asta l-am facut sa-l ia la munca:D

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de lapte
  • 2 linguri ulei
  • un praf de copt
  • ~ un pahar faina
  • esenta vanilie
  • 2-3 linguri de nca de cocos verde
  • zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • pt mousse de iaurt:
  • un iaurt mare de piersici
  • 300 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • pt bust:
  • 6 fursecuri
  • mousse de piersici
  • pt decor:
  • frisca
  • colorant alimentar

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort bust:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, cocosul, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava  tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.

Eu l-am taiat in 2 si am folosit unul singur.

Pregatim mousse-ul:

Mixam iaurtul cu zaharul. Mixam frisca.

Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, dupa care o adaugam peste iaurt si dam 5 minute la frigider.

Dupa ce a inceput sa se intareasca, amestecam cu frisca batuta.

Punem in 2 castronele mici folie alimentara, peste care punem din cateva linguri de mousse, iar peste fursecurile si strangem usor folia si dam la frigider.

Insiropam blatul, apoi punem mousse-ul, iar acum vom rasturna cu grija castonele peste blat.

Ornam cu frisca in care am adaugat colorant alimentar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort bust" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)

pe 16.09 la 21:41

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3989 puncte

Ksenya

1055 puncte

gaby_duceag

1033 puncte

laura_n

1026 puncte

mirela0911

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat cu iaurt si capsuni