Tort bust

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 22 Oct 2010 | 3407 vizualizari

 

in sfarsit mi-am facut damblaua, de mult doream sa fac un tort din asta, iar acum i-a venit randul..l-am facut pentru doru, duminica e ziua lui si pe asta l-am facut sa-l ia la munca:D

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de lapte
  • 2 linguri ulei
  • un praf de copt
  • ~ un pahar faina
  • esenta vanilie
  • 2-3 linguri de nca de cocos verde
  • zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • pt mousse de iaurt:
  • un iaurt mare de piersici
  • 300 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • pt bust:
  • 6 fursecuri
  • mousse de piersici
  • pt decor:
  • frisca
  • colorant alimentar

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort bust:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, cocosul, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.


Eu l-am taiat in 2 si am folosit unul singur.


Pregatim mousse-ul:


Mixam iaurtul cu zaharul. Mixam frisca.


Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, dupa care o adaugam peste iaurt si dam 5 minute la frigider.


Dupa ce a inceput sa se intareasca, amestecam cu frisca batuta.


Punem in 2 castronele mici folie alimentara, peste care punem din cateva linguri de mousse, iar peste fursecurile si strangem usor folia si dam la frigider.


Insiropam blatul, apoi punem mousse-ul, iar acum vom rasturna cu grija castonele peste blat.


Ornam cu frisca in care am adaugat colorant alimentar.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort bust" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

elena1988 1

04.11.2010, 15:37

felicitari pentru tort5 furcu

Dana Cristea - pusikmea 1

04.11.2010, 20:07

multumesc elena, sa ai spor>

Cris2711 1

12.03.2011, 10:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat (pentru toate bucatarasele "La multi ani!")