Desert tort cu crema de portocale si mure - reteta nr. 200

de oanapl in Torturi, 2 Apr 2017 | 964 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 300 g mure
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 1/2 lingurita scortisoara pudra
  • 1 varf cutit coaja de lamaie rasa
  • 100 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 200 g nuci macinate
  • 1 plic zahar vanilat
  •  crema de mure:
  • 300 g mure
  • 50 g zahar
  • 100 ml apa
  • 10 g gelatina dr. Oetker
  • 250 mascarpone Delaco
  • 100 ml frisca lichida
  • orange curd:
  • 180 ml suc de portocale
  • coaja rasa de la 1-2 portocale mari
  • 3 oua mari
  • 150 g zahar
  • 90 g unt 80% grasime
  •  crema de portocale:
  • 200 g orange curd
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 g mascarpone
  • decor:
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de portocale si mure - reteta nr. 200:

Bati untul moale, lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul. Inglobezi scortisoara si esenta de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate.

Ungi cu unt o forma de tort cu diametrul de 24 de cm, torni jumatate din compozitie, iar peste aceasta pui murele.

Peste mure torni si restul de compozitie. Nivelezi si dai la cuptor sa se coaca pentru aproximativ 50 de minute. Scoti blatul si il lasi sa se raceasca complet. Tai blatul in doua.

Pentru crema de mure, pui fructele pe foc impreuna cu 2 linguri de zahar si 50 ml de apa. Lasi sa fiarba timp de 10 minute, pana se inmoaie, apoi le treci prin sita. Pui gelatina la hidratat, in 50 ml de apa rece. In sosul de mure rezultat, pui gelatina (topita in prealabil pe baie de abur) si amesteci bine.

Mixezi crema mascarpone cu zaharul si apoi adaugi crema de mure si mixezi pana cand se omogenizeaza.

Frisca lichida o bati bine, apoi o adaugi peste crema de fructe, prin miscari de jos in sus.

Asezi un blat pe platou, in interiorul unui inel de tort reglabil, torni crema de mure si nivelezi cu o spatula, asezi al doilea blat si apoi introduci platoul la frigider.

Speli bine portocalele si razuiesti coaja pe razatoarea mica. Storci apoi sucul de la portocale si pui 180 de ml intr-o oala. Adaugi si coaja rasa si pui la fiert pe baie de aburi (pe o alta oala in care apa fierbe). Separat, amesteci ouale cu zaharul pana cand se deschid usor la culoare. Pui ouale peste sucul de portocale si amesteci bine. Adaugi si untul taiat cubulete si lasi sa fiarba pana cand compozitia se ingroasa si seamana cu o smantana. In tot acest timp, e bine sa amesteci pentru a evita formarea de cocoloase. Cand orange curdul e gata, il acoperi cu folie alimentara si il dai la rece.

Mascarponele la temperatura camerei, il mixezi bine pana cand devine cremos. Adaugi treptat cele 200 g de orange curd (sigur iese mai mult, insa cu restul poti face o alta prajitura) si mixezi usor pana la omogenizare.

Frisca rece din frigider o mixezi bine de tot impreuna cu zaharul vanilat, apoi o incorporezi usor, cu miscari de jos in sus, in crema de portocale.

Scoti tortul din frigider. Inainte de a desface inelul de tort, treci cu grija, de jur imprejur, cu un cutit, pentru a dezlipi marginile. Torni crema de portocale peste tort si o nivelezi bine, avand grija sa acoperi si marginile. Introduci tortul la rece pentru cateva ore.

Incalzesti 100 ml frisca lichida, pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata maruntita si amesteci pana obtii o crema omogena. O lasi sa se raceasca putin si o torni peste tort lasand sa curga usor peste margini. Ornezi dupa imaginatie.

Mixezi 100 ml frisca lichida si decorezi tortul dupa imaginatie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de portocale si mure - reteta nr. 200" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

oanapl 1

08.04.2017, 22:39

Va multumesc d-na Mihaela63 !

noiinbucatarie 1

10.04.2017, 13:58

Ce frumos este!

Corinuta 1

11.04.2017, 00:35

Felicitări pentru numărul de rețete!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de zmeura

ieri la 20:22

Rosii  deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

ieri la 19:39

Gulas vienez

ieri la 15:32

Gem de caise, piersici, zmeura si menta

ieri la 13:22

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lapte condensat si jeleu de visine