Tort cadou 2

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 24 Iul 2010 | 2204 vizualizari

 

azi una din prietenele mele isi uneste destinul cu alesul sufletului ei, asadar i-am facut cadou un tortulet pe care l-am facut cu mare drag

 

INGREDIENTE

pt blat

  • 5 albuzuri
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • esenta de rom
  • un praf de copt

pt crema 1:

  • 2 piersici,
  • 2 oua,
  • 100 g de zahar,
  • 75 ml de vin,
  •  gelatina.

pt crema 2:

  • 250ml lapte,
  • 250g zahar,
  • 1  ou,
  • 50g unt,
  •  cacao,
  • esenta de rom

Decor:

  • glazura de ciocolata
  • fondant
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cadou 2:

Pregatim blatul astfel:


Batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem faina, praful de copt , esenta de rom si cacaoa, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava in forma de inimioara ( tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.



Crema 1:

Se curata piersicile si se pun cu zaharul si vinul sa fiarba pana se obtine un piure gros.


Se adauga gelatina dizolvata in apa calda si galbenusurile.


Se da jos de pe foc si cand se raceste se adauga albusurile batuta spuma, amestecam bine pana obtinem o compozitie densa.



Crema 2:


Se freaca zaharul cu oul, se adauga laptele si se aseaza pe foc , amestecand continuu.


Cand compozitia a ajuns la punctul de fierbere se opreste focul si se lasa sa se racoreasca.

Se toarna treptat peste untul spuma.


Se amesteca bine pana cand se obtine o crema. Se adauga cacaua si esenta de rom si se omogenizeaza bine compozitia.


Dupa ce s-a racit blatul il taiem in 2, pe primul blat insiropat punem crema de piersici, iar pe celalalt crema de ciocolata.


Peste crema de ciocolata punem glazura si ornam cu fondant .



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cadou 2" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mena29 1

25.07.2010, 19:10

Ce frumos e

epurasha2bb 1

30.07.2010, 19:08

danuta e tare frumoasa inimioara! casa de piatra mirilor!

Dana Cristea - pusikmea 1

30.07.2010, 22:02

mena, roberta va multumesc frumos :*

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

10180 puncte

xana

8370 puncte

anca_rm

7550 puncte

vasimur

5650 puncte

oanapl

5440 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti si ciocolata