Tort,, Cafe-Cioco-Rom,,

de madi_marin in Torturi, 3 Apr 2011 | 6552 vizualizari

 

Inspirat din reteta Mihai de tort cu ciocolata si nuca, l-am facut pentru Viviana, fetita mea, care pe 1 aprilie a implinit 4 anisori. La multi ani, draga mea mica!

 

INGREDIENTE

2 blaturi de cacao:

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 50 g cacao neagra
  • 2 lingurite cu varf cu nes
  • 4 linguri cu faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 fiole esenta de rom

Blat de nuca:

  • 2 oua
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 lingura cu ulei
  • 100 g nuca macinata fin
  • 2 linguri cu faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom

Crema:

  • 300 g ciocolata amaruie
  • 1 lingurita cu varf cu nes
  • 250 g frisca lichida
  • 50 g unt

Sirop:

  • 200 g zahar
  • 250 ml apa
  • 1 fiola esenta de rom

Ornat:

  • frisca lichida
  • decor colorat Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort,, Cafe-Cioco-Rom,,:

Pentru un blat de cacao: se bat 2 oua cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga 75 g zahar si se mixeaza in continuare pana se obtine o crema. Se adauga 25 ml ulei, 25 g cacao, 1 lingurita de nes , 1 esenta si 2 linguri cu faina cernuta cu jumatate de pliculet de praf de copt. Se omogenizeaza bine compozitia, apoi se toarna in tava 26 cm detasabila tapetata pe fund cu hartie de copt. Se coace cam 25-30 de minute. Se da la racit. La fel se pregateste si cel de-al doilea blat de cacao din restul de ingrediente.


Blatul de nuca: se mixeaza ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul,se adauga uleiul, esenta de rom, nuca macinata si faina cernuta cu praful de copt. Se coace in aceeasi forma detasabila tapetata cu hartie de copt cam 15-20 de minute. Se da la racit.


Siropul: se pune zaharul intr-un vas la foc mic cu cateva picaturi de apa pana se obtine un caramel , apoi se adauga apa si se lasa sa scada putin. Se da la racit si apoi se adauga esenta de rom.


Crema: ciocolata rupta in bucatele se pune intr-un vas cu fund dublu la foc mic impreuna cu frisca lichida, nesul si untul. Se amesteca continuu pana ce toata ciocolata s-a topit . Se da la rece, apoi se mixeaza pana se obtine o crema spumoasa.


Asamblare: blat cacao insiropat/jumatate de crema/blat de nuca insiropat/restul de crema/blat de cacao insiropat. Se da la rece pana a doua zi cand se orneaza cu frisca batuta spum tare si bombonele colorate sau ciocolata rasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort,, Cafe-Cioco-Rom,," nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

madi_marin 1

07.04.2011, 20:00

Ina.... de-abia le-am pensat, daca stiam ....mai pastram si pentru tine....

bucatarimcudiana 1

07.04.2011, 20:02

cat de bine poate sa arate

dentistutza 1

09.04.2011, 08:17

superb!! cu usoara intarziere "La MUlti Ani" pui mic, sa cresti mare si norocoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!