Tort "catelus"

de cec in Torturi, 10 Dec 2010 | 9393 vizualizari

 

este de fapt reteta unei prajituri caramel postata de atia pe culinar.ro dar eu am transformat-o in "catel"

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi: (ies 6 foi)
  • -2oua
  • -12 lg zahar
  • -9 lg lapte
  • -12 lg ulei
  • -2 lgite amoniac stins cu otet( eu am pus o lingurita de praf de copt si una de bicarbonat de sodiu pt ca nu am avut amoniac si au iesit la fel)
  • -faina cat cuprinde, cca 750-800gr
  • Ingrediente crema:
  • -3oua
  • -4 lg faina
  • -350 gr zahar pt caramelizat
  • -1 l lapte
  • -200 gr margarina vegetala
  •   frisca
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "catelus":

intr-un vas am pus cele 2 oua cu zaharul si le-am amestecat bine

dupa ce am amestecat bine ouale cu zaharul am adaugat cele 9 lg de lapte....

am adaugat apoi cate o lingura de ulei, amestecand bine dupa fiecare....

am adaugat praful de copt si bicarbonatul stinse cu otet, apoi am inceput sa adaug faina, mai intai am continuat sa amestec cu telul, apoi am inceput sa framant pana ce aluatul nu s-a mai prins de maini...am decupat un corton in forma dorita (pt a face labele), am intins foile si am decupat dupa forma+ cateva cercuri pt a face capul, am copt pe dosul tavii

le-am lasat deoparte si am trecut la facut creama....

crema

am pus pe foc intr-o tigaie zaharul cu 4 lg de apa si am asteptat sa se devina caramel.....

intr-un vas am pus cele 3 oua si cele 4 lg de faina si le-am amestecat fara sa faca gogoloate....

am adaugat apoi laptele......

si am turnat peste caramelul care inca era pe foc, la foc mic....

am lasat pe foc pana ce s-a topit caramelul si crema a devenit ca o budinca groasa. apoi am lasat sa se raceasca dar nu de tot, apoi am adaugat 200 gr margarina cubulete, putin cate putin....

am lasat crema sa se raceasca de tot, apoi intr-un platou am inceput sa pun foi,crema, foi, incercand sa-i dau cat de cat forma dorita (nu prea a iesit ce am vrut dar cat de cat .......)

am batut frisca si am amestecat-o cu ciocolata topita si cu acest ganache am imbracat "tortul" folosind duiul de iarba

pt ochi nas si limba am folosit pasta de zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "catelus"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

cec 1

16.01.2011, 07:38

gaby_gabytza 1

20.02.2012, 08:57

suuuper

dentistutza 1

20.02.2012, 09:07

vai ce blanitza dulce are catzelusul tau...apropo: musca el sau il muscam noi???

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de crema de unt si ciocolata

pe 28.05 la 15:55

Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval

pe 26.05 la 13:36

Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata

pe 26.05 la 13:20

Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 25.05 la 12:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2901 puncte

 Merisor

1100 puncte

Ksenya

1056 puncte

mirela0911

1000 puncte

trifadalia

812 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta de queso con melocotones y caramel(Tort cu crema de branza ,piersici si caramel)