Tort cu crema de vanilie si nuca

de mirela0911 in Torturi, 12 Dec 2016 | 4463 vizualizari

 

Pentru ca am ratat ziua mea de bucataras, ma revansez acum si va aduc un tort mai mult decat delicios, cred ca e cel mai bun pe care l-am facut pana acum! :X Bineinteles ca depinde de gustul fiecaruia! :P
Asadar, pentru fiecare cate o felie, o imbratisare, un pupic si un multumesc pentru ca existati, pentru ca suntem ca o familie aici pe bucataras si pentru ca sunteti grozavi! :X :X :X
Multumesc Bucataras! >:D >:D< >:D< :X :-*

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 250 g zahar
  • 1 lgt sare
  • 60 g cacao pudra
  • 5 g bicarbonat de sodiu
  • 200 ml cafea espresso
  • 200 ml ulei
  • esenta de vanilie
  • 200 g faina
  • 4 oua
  • 2 lg smantana

Pt. crema de vanilie:

  • 2 oua
  • 4 lg zahar
  • 1 lg cu varf de amidon
  • esenta de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 200 g unt
  • 4-6 lg nuca macinata
  • 250 g mascarpone
  • 50 g zahar pudra vanilat

Pt. ornat:

  • 2 pachete napolitane rulouri Zebra
  • 1 lgt cacao
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si nuca:

Blatul: Intr-un bol mic, se bat bine ouale impreuna cu smantana si se lasa deoparte. Intr-un bol adanc, se amesteca zaharul, cacaua, sarea si bicarbonaul de sodiu. Se prepara 200 ml cafea espresso. Asa fierbinte, se toarna peste amestecul cu cacao si se amesteca bine cu un tel, pana se omogenizeaza si se topeste zaharul. Se lasa deoparte sa se raceasca putin. Se toarna uleiul si esenta de vanilie, se omogenizeaza. La final, se adauga faina si se amesteca din nou pana la omogenizare. Se adauga amestecul de oua si se amesteca pana la incorporare.


Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu perete detasabil si se toarna amestecul in tava. Se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pentru cca. 40-45 de minute sau pana rece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.


Crema de vanilie: Intr-o craticioara, se amesteca ouale cu zaharul si amidonul. Se toarna treptat laptele amestecand cu un tel pana la omogenizare. Se pune pe foc mediu si se amesteca continuu pana se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc si se pune untul. Se amesteca pana la omogenizare, iar la final se pune esenta de vanilie. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se imparte in trei parti egale.


Asamblare tort: Blatul racit se taie in trei. Pe un platou, se asaza primul blat, se unge cu o parte de crema. Deasupra se presara nuca macinata, se asaza al doilea blat, se unge cu crema si se presara nuca macinata. Deasupra se asaza ultimul blat.


Restul de crema se amesteca cu mascarpone si zaharul pudra vanilat. Tortul se unge pe margini cu crema, pentru a se putea lipi rulourile de napolitane, taiate in doua. Cu restul de crema se fac moatze deasupra, iar apoi se presara putina cacao. Se da la rece inainte de a fi servit.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate orna dupa imaginatia fiecaruia.

2

Nuca macinata se poate inlocui cu nuca de cocos.

3

Se poate renunta la rulouri si sa se orneze altfel.

4

In momentul in care se toarna cafeaua peste amestecul cu cacao, aceasta trebuie sa fie fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Bya Ralu 1

30.12.2016, 11:01

Ce tort frumos

oanapl 1

09.11.2017, 14:20

Arată minunat!

-Licurici- 1

15.02.2018, 07:51

Cat de frumos e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata