Tort Cenusareasa

de cec in Torturi, 17 Mai 2011 | 4821 vizualizari

 

Tort facut de ziua Esterei fata a 2 a

 

INGREDIENTE

  • Blat:   
  • 3 oua   
  • sare   
  • 150 g zahar   
  • 1 zahar vanilat   
  • 120g faina   
  • 120 g amidon   
  • 9 linguri lapte gras   
  • 1 si 1/2 lingurita praf copt   
  • 60g cacao   
  • 1 lingura alune macinate
  • Crema mascarpone    
  • 1 plic gelatina 10 g   
  • 250 gr. mascarpone   
  • 200 g frisca   
  • 1 lingura zahar    
  • 1 lingura miere papadie   
  • 75g smantana   
  • fructele unui compot asortat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cenusareasa:

Blat:

Intr-un bol am amestecat faina, amidonul, cacaua si praful de copt Intr-un alt bol am batut albusurile cu un praf de sare. Am adaugat 50 g zahar si am batut spuma In alt lighean am frecat galbenusul cu restul de zahar,  zaharul vanilat si 6 linguri de lapte caldut. Peste crema de galbenusuri am turnat amestecul cu faina si am amestecat bine am adaugat si albusurile si am amestecat bine. Compozitia rezultata am turnat-o in tava tapetata cu faina si am bagat in cuptorul preincalzit si am copt la foc potrivit. Cand a fost gata am scos si am lasat sa se raceasca

Crema

Am pus gelatina în apa rece 10 minute. Am amestecat mascarpone cu zaharul si mierea, am adaugat gelatina punand 2-3 linguri de mascarpone in gelatina, amestecand si turnand apoi totul in compozitia de mascarpone  apoi am adaugat frisca batuta impreuna cu smantana cu mixerul.

Asamblare

Am taiat blatul in 3. Am pus pe un platou o foaie de blat am insiropat cu zeama din compot,am pus crema, fructele, blat am insiropat, am uns cu unt si am imbracat cu pasta de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cenusareasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (18)

mirela0911 1

17.05.2011, 23:30

la multi ani fetitei tale foarte frumos tortul

Ligia Bxl 1

19.05.2011, 12:57

la multi ani impreuna cu Domnul ISUS,El sa te faca mare si credincioasa Lui,frumos tortulet,ai o mami care e tare priceputa si harnicuta care te iubeste mult

deyutzky 1

04.06.2011, 11:34

minunat tortulet

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni