Tort Cenusareasa

de cec in Torturi, 17 Mai 2011 | 2556 vizualizari

 

Tort facut de ziua Esterei fata a 2 a

 

INGREDIENTE

  • Blat:   
  • 3 oua   
  • sare   
  • 150 g zahar   
  • 1 zahar vanilat   
  • 120g faina   
  • 120 g amidon   
  • 9 linguri lapte gras   
  • 1 si 1/2 lingurita praf copt   
  • 60g cacao   
  • 1 lingura alune macinate
  • Crema mascarpone    
  • 1 plic gelatina 10 g   
  • 250 gr. mascarpone   
  • 200 g frisca   
  • 1 lingura zahar    
  • 1 lingura miere papadie   
  • 75g smantana   
  • fructele unui compot asortat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cenusareasa:

Blat:


Intr-un bol am amestecat faina, amidonul, cacaua si praful de copt Intr-un alt bol am batut albusurile cu un praf de sare. Am adaugat 50 g zahar si am batut spuma In alt lighean am frecat galbenusul cu restul de zahar, zaharul vanilat si 6 linguri de lapte caldut. Peste crema de galbenusuri am turnat amestecul cu faina si am amestecat bine am adaugat si albusurile si am amestecat bine. Compozitia rezultata am turnat-o in tava tapetata cu faina si am bagat in cuptorul preincalzit si am copt la foc potrivit. Cand a fost gata am scos si am lasat sa se raceasca


Crema


Am pus gelatina în apa rece 10 minute. Am amestecat mascarpone cu zaharul si mierea, am adaugat gelatina punand 2-3 linguri de mascarpone in gelatina, amestecand si turnand apoi totul in compozitia de mascarpone apoi am adaugat frisca batuta impreuna cu smantana cu mixerul.



Asamblare


Am taiat blatul in 3. Am pus pe un platou o foaie de blat am insiropat cu zeama din compot,am pus crema, fructele, blat am insiropat, am uns cu unt si am imbracat cu pasta de zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cenusareasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mirela0911 1

17.05.2011, 23:30

la multi ani fetitei tale foarte frumos tortul

Ligia Bxl 1

19.05.2011, 12:57

la multi ani impreuna cu Domnul ISUS,El sa te faca mare si credincioasa Lui,frumos tortulet,ai o mami care e tare priceputa si harnicuta care te iubeste mult

deyutzky 1

04.06.2011, 11:34

minunat tortulet

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu branza, cacao si scortisoara