Tort ciocolata si mascarpone

de Maria_Laura in Torturi, 31 Ian 2014 | 15504 vizualizari

 

O combinatie de tort: ciocolata si tiramisu. Foarte bun!!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt (optional - eu nu am pus)
  • Crema Ciocolata
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr. zahar (10 linguri)
  • 4 linguri smantana grasa
  • 1 pachet de unt - 80% grasime
  • 2 linguri de cacao
  • Crema cu Mascarpone
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr. zahar pudra
  • 200 gr. mascarpone
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 200 ml frisca
  • Alte ingrediente:
  • piscoturi,
  • rom,
  • cafea ness,
  • cafea naturala,
  • esenta migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ciocolata si mascarpone:

Pentru blat:

Batem cele 10 albusuri spuma, apoi adaugam zaharul, mixam pana se topeste zaharul, se adauga galbenusurile, apoi faina si cacao si praful de copt ( e bine ca ultimile 3 ingrediente sa fie amestecate in prealabil). Compozitia se pune intr-o tava bine unsa si se introduce la cuptor pentru ~20-30 min (in fct. de cuptorul fiecaruia).

Cand e rece, blatul se taie in doua.

Crema ciocolata:

Cele 4 galbenusuri, zaharul, smantana si cacao se pun intr-o cratita, se amesteca bine si apoi punem cratita pe foc. Amestecam in continuu, cand incepe sa fiarba si observam ca a inceput sa se ingroase, adaugam si untul si mai lasam pe foc ~5-7 min.

Se pune la rece cateva ore; apoi se mixeaza foarte bine pana isi mareste volumul si devine ca o spuma.

Crema tiramisu:

Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pudra si cu zaharul vanilinat, se adauga mascarpone si frisca.

Se imparte in 3 parti - 2 parti egale si una mica incat sa ne ajunga sa punem deasupra tortului.

Si acum... asamblarea :)) :

-incepem cu prima parte din blat pe care o siropam cu cafea naturala in care am adaugat rom, urmeaza o parte din crema tiramisu, apoi piscoturile inmuiate in cafea ness in care am adaugat rom si o picatura de esenta de migdale; peste piscoturi se pune cea de a doua parte crema tiramisu si incheiem cu cealalta jumatate de blat pe care, de asemeni, o siropam cu cafea naturala si rom.

-imbracam tortul in crema de ciocolata, iar deasupra - optional - putem adauga crema tiramisu.

P.S. Din pacate nu am foto decat cu tortul finalizat!

Crema de ciocolata, cu siguranta, va va mai ramane, dar o puteti pune la frigider si cu prima ocazie o puteti folosi; o lasati sa se... incalzeasca putin, apoi o mixati binee si e ca ... noua :)) .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone si ganache