Tort ciocolatos

de elucubratiiculinare in Torturi, 2 Feb 2014 | 1790 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 50 g cacao
  • 6 linguri apă fiartă
  • 100 g unt
  • 250 g zahăr pudră
  • 4 ouă
  • 50 ml lapte
  • 200 g făină
  • 1 lingură praf de copt
  • Cremă:
  • 300 g ciocolată neagră
  • 300 ml smântână pentru frișcă
  • 6 linguri gem caise
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ciocolatos:

Încingem cuptorul la 180 grade C. Ungem 2 tăvi rotunde de tort cu diametrul de aprox. 24 cm și le tapetăm cu hârtie pergament.

Amestecăm cacaoa cernută cu apa fierbinte până obținem o pastă omogenă. Adăugăm untul la temperatura camerei și amestecăm. Adăugăm zahărul pudră, gălbenușurile, laptele și făina cernută cu praful de copt. Amestecăm bine până la omogenizare. La sfârșit adăugăm albușurile bătute spumă cu un praf de sare. Până să adăugăm albușurile ne putem folosi de un mixer, în momentul în care adăugăm albușurile, ne folosim de o lingură sau spatulă. Amestecăm ușor până nu mai observăm dungi albe. Împărțim amestecul în cele 2 tăvi pregătite. Dăm tăvile la cuptor pentru 25-30 minute sau până sunt crescute bine și trec testul cu scobitoarea. Se lasă la răcit în tăvi.

Rupem ciocolata bucățele și o punem într-un vas în bain-marie. Turnăm 100 ml smântână și amestecăm până la topirea completă a ciocolatei. Scoatem vasul din bain-marie și lăsăm 5-10 minute să se răcească. Batem frișca din 200 ml smântână și o amestecăm cu ciocolata răcită.

Împărțim crema în două părți. Amestecăm bine gemul de caise și îl distribuim uniform pe cele 2 blaturi. O parte o punem peste unul din blaturi, aranjăm al doilea blat deasupra și ornăm cu restul de cremă. Se dă la rece până la servire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ciocolatos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort ciocolatos-0
Tort ciocolatos-1
Tort ciocolatos-2

COMENTARII (9)

Rocsi

Rocsi 1

03.02.2014, 11:34

Mmmm ce imi place

Pushaa

Pushaa 1

03.02.2014, 19:17

Cris2711

Cris2711 1

09.03.2014, 15:15

Bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!