Tort cu 5 creme si blat dungat

de laughylau in Torturi, 6 Noi 2011 | 19522 vizualizari

 

E putin cam complicat, ideea lui am preluat-o si modificat-o de pe un blog ( al Lissei)

 

INGREDIENTE

blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri apa
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina

  CREMA 1 :

  • 1 plic budinca vanilie
  • 4 linguri zahar
  • 300 ml cafea preparata, concentrata

    CREMA 2:

  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 50 ml cafea + 3 linguri jumatate plic gelatina
  • 200 ml frisca

    CREMA 3:

  • 1 plic gelatina
  • 250 ml cafea preparata
  • 100 g zahar
  • 50 ml visinata
  • 150 g visine din visinata

  CREMA 4:

  • 200 ml frisca naturala
  • 50 ml visinata
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • un plic de gelatina

    CREMA 5

  • 100 g zahar
  • 150 g gem de visine
  • 1 plic gelatina
  • 300 g smantana
  • 150 ml apa  
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu 5 creme si blat dungat:

Blat:


Se bat albusele spuma tare cu apa, se adauga zaharul tot, dupa care se mai bat pana cand devine compozitia lucioasa.Pe rand, se adauga galbenusurile si la sfarsit, faina

Aluatul se imparte in doua parti, una se amesteca cu 1,5 lingura cacao cenuta.

Cu ajutorul unor pungi taiate la capat ( doua) se fac dugi oblice intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la 175 de grade pentru 30 minute.



O forma de tort cu folie alimentara se tapeteaza cu blatul taiat intr-un cerc pentru fundul formei si fasii dreptunghiulare pe margini.



Se face un cilindru din folie de aluminiu care se pune direct pe fundul formei, peste blat in care se va pune crema 1.


Crema1:


Se prepara budinca dupa instructiunile de pe plic, inlocuind laptele cu cafeaua.

Dupa ce se toarna in cilindrul de aluminiu, se lasa 15 minute la congelator pana se intareste crema 1.


Crema2:


Pe bain-marie se freaca 3 galbenusuri, 4 linguri zahar si 3 linguri cafea concentrata. Se lasa la racit

Se amesteca cu jumatate de pliculet de gelatina inmuiata in 50 ml cafea.

Frisca se bate si se amesteca cu cealalta compozitie.



Se taie cilindrul de aluminiu si peste se toarna amestecul anterior( CREMA 2) si se lasa la congelator 15 minute.


Crema3:


Se inmoaie gelatina in cafea, se dizolva putin pe foc si se amesteca cu restul ingredientelor.



Dupa aceea se toarna peste crema 2 si se lasa iar la inchegat la congelator ( 15 minute)


Crema4:


Gelatina se inmoaie in apa, se dizolva se amesteca cu zaharul, visinata si frisca batuta dupa care se pune peste crema 3. Se lasa alte 15 minute la congelator.


Crema5:


Zaharul se caramelizeaza si se dizlova in putina apa si gem. Gelatina se dizolva in restul de apa. Toate se amesteca cu smantana si se pun peste crema 4.





Tortul se lasa pana a doua zi acoperit in frigider.

Se rastoarna si se scoate folia alimentara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu 5 creme si blat dungat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Alexandra_Marina 1

16.11.2013, 19:11

Felicitari !

Constelatialeu 1

16.11.2013, 20:34

Adi75 1

17.11.2013, 17:04

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

RETETA RECOMANDATA
Tort Zebră