Tort Castel

de gamilici in Torturi, 27 Mar 2011 | 4054 vizualizari

 

Reteta nu imi apartine,dar cand am dat de ea a fost exact ce cautam.
Ii multumesc Ramonei pt tot !!!!

 

INGREDIENTE

Blaturi :

  • 18 oua;
  • 18 linguri zahar;
  • 18 linguri faina;
  • 3 lingurite praf de copt;
  • apa + zahar pentru insiropat (puteti adauga vanilie sau esenta de fructe)

Crema

  • 750 g visine la borcan;
  • 8 linguri zahar;
  • 8 linguri amidon porumb;
  • 600 g smantana;
  • 6 linguri zahar.

Turnulete :

  • 1 tableta ciocolata alba;
  • 4 linguri lapte;
  • colorant alimentar (orice culoare doriti,eu am folosit albastru);
  • 5 cornete de inghetata.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Castel:

Se vor face 2 blaturi, unul ca baza pentru castel, iar din al 2-lea vom pregati baza pentru turnulete.


Blaturi :


1-ul blat :


Din 12 oua : Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma,pe urma se adauga12 linguri de zahar ,se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga galbenusurile, apoi 12 linguri faina si 2 lingurite praf de copt.


Al 2-lea blat:


Din 6 oua : Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma,pe urma se adauga 6 linguri de zahar ,se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga galbenusurile, apoi 6 linguri faina si 1 lingurita praf de copt.


In timp ce se coc blaturile, pregatim crema astfel:


Separam visinele de zeama. Zeama o punem pe foc cu 8 linguri de zahar.Cand s-a topit zaharul adaugam 8 linguri de amidon si amestecam pana se ingroasa.Visinele se fac piure apoi se adauga la compozitie.Pe urma lasam la racit.


Intre timp pregatim frisca: 600 g smantana + 6 linguri zahar,se bate pana se intareste. Cand s-a racit crema de visine o amestecam cu frisca.


Turnuletel colorate :


Ciocolata se topeste cu 4 linguri de lapte,cand e topita se adauga colorantul.Apoi fiecare turnulet se trece prin ciocolata si se aseaza deoparte.


Asamblare:


Primul blat se taie in doua si se insiropeaza.Se pune crema si deasupra se aseaza partea taiata. Se orneaza cu crema de jur imprejur.(Acesta v-a fi baza castelului).


Din al 2-lea blat decupam 5 bucati cu un pahar si 1 bucata cu un bol (sa fie ceva mai mare decat paharul).Toate bucatile se taie in mijloc si se umplu cu crema.


Bucata mai mare se aseaza pe mijloc si peste ea punem 1 bucata mica.Celelalte 4 bucati se aseaza pe colturile bazei.Se orneaza cu crema de jur-imprejur,iar la urma se pun turnuletele colorate deasupra.




 

TIPS-URI

1

Alternativ,se poate orna tortul cu frisca ,crema fiind doar pentru umplut.Pentru asta lasati deoparte o parte din crema,de ex 200g pt ornat si 400 pt crema.

2

Turnuletele se pot orna cu bilute colorate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Castel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mamaieelena 1

28.03.2011, 23:28

kukibella 1

28.03.2011, 23:42

adry88 1

02.06.2011, 12:47

extraordinar

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort fluture