Tort craniu

de angyb in Torturi, 29 Aug 2012 | 3079 vizualizari

 

cum jumatatea mea este un rocketar inrait cu o colectie mare de figurine cu cranii ,chiar si multe haine cu desene cu cranii ce tort se potrivea mai bine ,nu a iesit chiar perfect dare a fost bun

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10linguri de faina
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri
  • 150 g fulgi de ciocolata
  • Crema:
  • 500 ml frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • ciocolata plastica alba si neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort craniu:

Blatul:


Separati albusurile de galbenusuri.Bateti spuma albusurile dupa care adaugati treptat zaharul si continuati sa bateti pana cand devine o bezea. Adaugati galbenusurile si faina amestecata cu drojdia amestecand de sus in jos dupa care adaugati fulgi de ciocolata.


Turnati compozitia obtinuta intr-o tava cu fund detasabil tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor aproximativ o ora pana cand trece testul cu scobitoarea.


Pt.a putea realiza si partea unde este gura craniului am mai pregatit un blat .


Crema:


Topiti pe baie de abur ciocolata impreuna cu 200 ml de frisca dupa care dati la frigider compozitia obtinuta. Bateti spuma restul de frisca dupa care adaugati amestecul de ciocolata si continuati sa mixati pana cand se intareste.


Glazura:


Punem la fiert zaharul cu apa pana cand se ingroasa un pic dupa care se adauga esenta de rom.


Asamblarea:


Am taiat blatul in trei si din al doilea blat am taiat felii pentru a putea realiza partea cu gura +sirop ,crema,al doilea blat +sirop ,crema,al treilea blat +sirop si un strat subtire de crema. Dupa l-am decorat cu ciocolata plastica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort craniu" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Sim0na 1

29.08.2012, 20:32

lilik 1

29.08.2012, 22:55

angyb 1

29.08.2012, 23:06

Multumesc la toti

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

5498 puncte

Panacris

4570 puncte

mirela0911

2459 puncte

 Adi

2000 puncte

mihaelar63

1874 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si jeleu de cafea