Tort craniu

de angyb in Torturi, 29 Aug 2012 | 1727 vizualizari

 

cum jumatatea mea este un rocketar inrait cu o colectie mare de figurine cu cranii ,chiar si multe haine cu desene cu cranii ce tort se potrivea mai bine ,nu a iesit chiar perfect dare a fost bun

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10linguri de faina
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri
  • 150 g fulgi de ciocolata
  • Crema:
  • 500 ml frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • ciocolata plastica alba si neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort craniu:

Blatul:


Separati albusurile de galbenusuri.Bateti spuma albusurile dupa care adaugati treptat zaharul si continuati sa bateti pana cand devine o bezea. Adaugati galbenusurile si faina amestecata cu drojdia amestecand de sus in jos dupa care adaugati fulgi de ciocolata.


Turnati compozitia obtinuta intr-o tava cu fund detasabil tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor aproximativ o ora pana cand trece testul cu scobitoarea.


Pt.a putea realiza si partea unde este gura craniului am mai pregatit un blat .


Crema:


Topiti pe baie de abur ciocolata impreuna cu 200 ml de frisca dupa care dati la frigider compozitia obtinuta. Bateti spuma restul de frisca dupa care adaugati amestecul de ciocolata si continuati sa mixati pana cand se intareste.


Glazura:


Punem la fiert zaharul cu apa pana cand se ingroasa un pic dupa care se adauga esenta de rom.


Asamblarea:


Am taiat blatul in trei si din al doilea blat am taiat felii pentru a putea realiza partea cu gura +sirop ,crema,al doilea blat +sirop ,crema,al treilea blat +sirop si un strat subtire de crema. Dupa l-am decorat cu ciocolata plastica.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort craniu" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Sim0na 1

29.08.2012, 20:32

lilik 1

29.08.2012, 22:55

angyb 1

29.08.2012, 23:06

Multumesc la toti

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu crema de castane.