Tort Cremsnit

de Constelatialeu in Torturi, 1 Dec 2014 | 6746 vizualizari

 

E cam bun draga mea,daca nu ma crezi nu-i nici o paguba imi ramane mie mai mult.....si are si tricolor,ca sa fie in ton cu ziua de azi....La multi ani,tuturor !

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 2 bucati aluat foietaj a cate 400 g
  • Crema
  • 2 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 70 g amidon
  • 600 ml lapte
  • 1 pliculet zahar vanilat bourbon
  • 1 pliculet finesse vanilie bourbon
  • un praf curcuma pentru culoare mai intensa
  • Frisca
  • 200 ml frisca hulala
  • 400 ml smatana dulce
  • 10 g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cremsnit:

Am lasat aluaul sa se dezghete la temperatura camerei si am format 3 foi rotunde din el,le-am copt si le-am lasat sa se raceasca.

Crema :

Galbenusurile,zaharul,zaharul vainlat si amidonul le-am amestecat cu laptele si am pus la fiert,amestecand continuu pana s-a ingrosat.Am luat d epe foc cratita,am adaugat si finesse vanilia,am incorporat in crema si am dat crema sa se raceasca bine.Cand s-a racit am mixat cu mixerul cateva minute. Apoi adaugam jumatate din frica obtinuta.

Frisca :

Intr-un castron inalt am pus frisca hulala,smantana dulce si zaharul farin si le mixam pana obtinem o frisca tare.

Asamblare :

Asezam pe un platou prima foaie,intinem crema,sa fie nu ne zgarcim,apoi un strat  de frisca,peste asezam foaia a doua,crema frisca si la final ultima foaie,ornam cu crema si frisca,iar deasupra pudram cu putin zahar.Lasam cateva ore bune pana sa taiem din tort,ca sa aiba timp sa se inmoaie foile !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Cremsnit