Tort Cristian

de Constelatialeu in Torturi, 22 Feb 2013 | 2670 vizualizari

 

Cristian este leutul meu scump si drag si el are o vorba ''mami nu faci si tu un tortulet mic,asa repede,sa mancam si noi''.Si cum mami executa si nu comenteaza, a iesit ce veti vedea...

 

INGREDIENTE

Blat
  • 200 g alune de padure macinate
  • 8 albusuri
  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g faina
  • 1 lingura cacao
Crema 1
  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 100 g cacao
  • 150 g margarina rama sau unt
  • 100 ml frisca batuta tare
Crema 2
  • 100 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g zahar
  • 200 g capsuni
  • 100 ml frisca batuta spuma tare
Sirop
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • 1 lingura coniac
Pt.ornat 15 capsuni mai mici trase-n ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cristian:

Blatul:


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare se adauga cele 3 galbenusuri,pe rand si se omogenizeaza bine.Se adauga alunele macinate si faina,amestecand usor sa nu se lase.Intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se da la cuptorul incins in prealabil.Este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit


Siropul:


Se arde zaharul se adauga apa si se lasa sa fiarba pana se topeste tot zaharul.Se da dupa foc si se adauga o lingura coniac.Se lasa la racit


Crema 1:


Zaharul cu laptele si cacaoa pe baie abur pana se ingroasa,se da dupa foc si se adauga galbenusurile,unul cate unul,amestecand continuu.Apoi se incorporeaza si margarina,se da la congelator cca 1 si 1/2 ora.Dupa ce s-a racit bine,mixam bine crema si la final adaugam 100 ml frisca batuta spuma,pe care o incorporam in crema.


Crema 2:


Ciocolata rupta bucatele mici cu frisca lichida si zaharul pe baie de abur pana se topeste ciocolata,sa nu dea in fiert. Se da la congelator 1si1/2 ora ,apoi se mixeaza bine pana devine o crema spumoasa.Adaugam frisca batura spuma si capsunile maruntite.


Asamblare


Se taie blatul racit in trei,se siropeaza .Pe prima foaie punem crema 1,apoi foaia a doua siropata si ea,crema 2 ,ultimul blat si crema 1 deasupra,pe margini crema 2.Deasupra se pun capsunile trase in ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cristian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Steffy 1

22.02.2013, 20:55

Arata foarte bine

Zamfira 1

22.02.2013, 21:18

O bunatate si arata fantastic!!!!

Rocsi 1

22.02.2013, 22:28

Super bun tortulet!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Blat de tort cu cacao