Tort cu afine si lamaie

de Zamfira in Torturi, 30 Dec 2013 | 2020 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 600 g branza de vaci
  • 500 ml frisca
  • 600 g afine
  • 2 lamai
  • 6 linguri zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu afine si lamaie:

Pregatirea blatului:


Amestecam cu mixerul 6 galbenusuri cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand devine deschisa la culoare (ca o maioneza groasa). Batem spuma (nu foarte tare) 6 albusuri cu un praf de sare. Omogenizam galbenusurile cu spuma de oua si faina amestecata cu praful de copt in asa fel incat sa nu spargem spuma, cu miscari usoare de jos in sus.


Tapetam cu hartie pentru copt o tava de tort cu margine detasabila. Turnam compozitia in tava si o coacem in cuptorul preincalzit la 180 C, la foc mediu, 20 minute. Facem proba cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit scoatem blatul din forma si il taiem in doua.


Pregatirea cremei:


Batem frisca tare si punem 200 ml deoparte pentru crema de afine, 200 ml pentru crema de lamaie si 100 ml pentru decor.


Adaugam la cele doua tipuri de creme cate 300 g branza de vaci si cate 3 linguri de zahar pudra. In prima crema adaugam afine (450 g) si omogenizam bine ingredientele. La a doua crema adaugam coaja de la 1 1/2 lamaie si putina zeama de lamaie (1 lingurita) si omogenizam bine ingredientele.


Pentru decor am pastrat aproximativ 150 g afine intregi, pe acestea le punem deasupra tortului. 3-4 linguri de afine vor fi pisate si amestecate cu 100 ml frisca pentru a orna tortul.


Peste primul blat punem toata crema de afine, asezam si al doilea blat, ungem toata suprafata torului cu crema de lamaie. Decoram cu afine intregi si crema spuma din frisca si afine pisate.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu afine si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Irina 1

30.12.2013, 21:29

Bun, bun, bun!

laura_n 1

02.01.2014, 13:22

demential!

Zamfira 1

02.01.2014, 13:33

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

la 14:33

Dulceata de afine si mure

de katty 6

ieri la 18:01

Tarta cu branza, porumb, ton si spanac

de katty 6

ieri la 17:52

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de branza, afine si ciocolata