Tort cu afine si lamaie

de Zamfira in Torturi, 30 Dec 2013 | 1109 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 600 g branza de vaci
  • 500 ml frisca
  • 600 g afine
  • 2 lamai
  • 6 linguri zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu afine si lamaie:

Pregatirea blatului:


Amestecam cu mixerul 6 galbenusuri cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand devine deschisa la culoare (ca o maioneza groasa). Batem spuma (nu foarte tare) 6 albusuri cu un praf de sare. Omogenizam galbenusurile cu spuma de oua si faina amestecata cu praful de copt in asa fel incat sa nu spargem spuma, cu miscari usoare de jos in sus.


Tapetam cu hartie pentru copt o tava de tort cu margine detasabila. Turnam compozitia in tava si o coacem in cuptorul preincalzit la 180 C, la foc mediu, 20 minute. Facem proba cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit scoatem blatul din forma si il taiem in doua.


Pregatirea cremei:


Batem frisca tare si punem 200 ml deoparte pentru crema de afine, 200 ml pentru crema de lamaie si 100 ml pentru decor.


Adaugam la cele doua tipuri de creme cate 300 g branza de vaci si cate 3 linguri de zahar pudra. In prima crema adaugam afine (450 g) si omogenizam bine ingredientele. La a doua crema adaugam coaja de la 1 1/2 lamaie si putina zeama de lamaie (1 lingurita) si omogenizam bine ingredientele.


Pentru decor am pastrat aproximativ 150 g afine intregi, pe acestea le punem deasupra tortului. 3-4 linguri de afine vor fi pisate si amestecate cu 100 ml frisca pentru a orna tortul.


Peste primul blat punem toata crema de afine, asezam si al doilea blat, ungem toata suprafata torului cu crema de lamaie. Decoram cu afine intregi si crema spuma din frisca si afine pisate.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu afine si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Irina 1

30.12.2013, 21:29

Bun, bun, bun!

laura_n 1

02.01.2014, 13:22

demential!

Zamfira 1

02.01.2014, 13:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Lemon Blueberry Cake