Tort

de Valclaudia in Torturi, 12 Oct 2013 | 2137 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 16 linguri de zahar tos
  • 1 praf de sare
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri apa minerala
  • 1 plic praf de copt stins intr-o lingura suc de lamaie
  • 15 linguri (cu varf) faina alba, proaspat cernuta
  • 2 linguri cacao
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 50 gr. nuca macinata
  • Pentru sirop:
  • 15 linguri de zahar tos
  • 10 linguri apa rece
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 100 gr. ciocolata alba
  • 1 plic gelatina
  • 30 ml apa rece
  • 100 gr. stafide
  • 1 esenta de vanilie
  • Pentru decor:
  • 1 cutie mascarpone de la Delaco + 50 ml frisca lichida
  • 100 gr. zahar pudra
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 30 ml frisca lichida
  • semintele unui fruct de rodie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort:

Blatul:


Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei).


Impartim cantitatea de zahar alocata blatului.


Intai batem spuma albusurile cu 8 linguri de zahar si un praf de sare.


Mixam galbenusurile cu celelate 8 linguri de zahar. Adaugam 2 linguri de cacao proaspat cernuta, praful de copt stins intr-o lingurita de suc proaspat de lamaie si esenta de rom.


Turnam in fir subtire uleiul,apoi apa minerala.


Incorporam alternativ spuma de albusuri si faina proaspat cernuta in compozitia obtinuta.


Ungem tava cu putin ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia de blat.


Coacem blatul la temperatura moderata. Mie mi-au trebuit cca 45 min la 175 grade.


Siropul:


Se prepara intr-un ibric, la foc mic,amestecand apa cu zaharul si esenta de rom. Il lasam deoparte la racit.


Crema:


Se prepara dupa cum urmeaza: incalzim cca 200 ml frisca lichida intr-o craticioara la foc mic. Rupem ciocolata alba bucatele, le adaugam peste frisca incalzita si luam craticioara de pe foc. Amestecam pana se topeste ciocolata complet si obtinem un amestec omogen. Il lasam sa se raceasca, apoi il dam la frigider pentru 15-20 minute.


Intre timp punem gelatina la hidratat in 30 ml apa rece (intr-un pahar de plastic). Dupa ce se incheaga gelatina, incalzim putin paharul la baie de aburi pana devine gelatina lichida.


Scoatem crema de la frigider, adaugam restul de frisca si gelatina, mixam la viteza mare pana obtinem consistenta dorita. La final adaugam in crema stafidele hidratate in esenta de vanilie.


Prepararea cremei mascarpone:


Mixam 50 ml frisca lichida cu zaharul pudra si adaugam pe rand cate o lingura de mascarpone.


Asamblarea:


Blatul se taie in doua. Il insiropam , asezam partea de jos a blatului pe un platou, adaugam toata crema de frisca (cea preparata cu ciocolata alba).


Asezam cealalta parte de blat insiropat peste crema si dam la rece pentru cca 1 ora.


Scoatem tortul din frigider, il imbracam intr-un strat de crema de mascarpone.


Decoram cu glazura de ciocolata (obtinuta prin topirea pe foc a 100gr. ciocolata cu lapte +30 ml frisca lichida) si seminte de rodie.


Pofta buna!




 

TIPS-URI

1

blatul se prepara cu o zi inainte

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Lia_ 1

13.10.2013, 23:15

wooooooooooow!!! asta e tortul de la ziua ta. excelent gatesti frumoaso

Aurelia 07_07 1

14.10.2013, 07:26

Super

babi5 1

18.12.2014, 06:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema mascarpone si migdale (tort rapid)