Tortul Prinsens

de mary993 in Torturi, 15 Apr 2014 | 1717 vizualizari

 

Acesta e un tort tipic suedez foarte iubit de ei,simplu si rapid.Marzipanul verde deasupra l/ am cumparat dar se poate face din glucoza si zahar pudra.Se framanta glucoza si zaharul pudra pana se ingroasa.E nevoie de mult zahar pudra pentru a face pasta de zahar de aceea de data asta am ales varianta sa il cumpar.Se poate cumpara pasta de zahar alba si e nevoie de putin colorant natural.Fructele din marzipan deasupra tortului le/am primit ca si suvenir de la niste prietenii care au fost in Italia in Sicilia.S/au potrivit perfect ptr tort!

 

INGREDIENTE

  • Pentru bat
  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 1 lg praf de copt
  • esenta de vanilie
  • putin unt
  • Pentru umputura
  • 500gr gem de zmeura
  • 5dl frisca
  • 4lg zahar ptr frisca
  • O foaie de marzipan
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul Prinsens:

Se bat albusurile bine cu mixerul apoi se adauga zaharul,praful de copt si esenta de vanilie.Cu o lingura, de jos in sus, se amesteca compozitia impreuna cu cele 5 galbenusuri si faina care se cerne printr-o sita.


Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie pentru copt si se unge cu putin unt.Se pune in cuptor timp de 30/35min la 180gr.Se face testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt blatul.


Odata racit blatul,se taie in doua si se umple cu gemul de zmeura.


Se bate frisca cu zaharul care se pune peste tort.Deasupra ei se pune marzipanul.Se lasa la rece 2/3 ore apoi se serveste!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul Prinsens" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Danae 1

16.04.2014, 23:56

Ok, acum a ajuns si in Romania. Chiar daca reteta data de tine e sigur buna vreau totusi sa adaug ca pentru ca sa fie Prinsess trebuie facut cu dulceata de capsuni sau cel putin cu de zmeura. Si umplutura nu e de frisca ci de crema de vanilie (in genul budincii de vanilie). Deci un strat de crema vanilie, un strat de dulceata de capsuni/zmeura si deasupra frisca (neindulcita, suedezii mor daca aud de frisca indulcita). Peste frisca (nu strat prea gros) se pune martzipanul. Se poate face martzipan din migdale dulci curatate de coaja si macinate ca si nuca si amestecate cu zahar pudra si apa pana se face ca un aluat/pasta. Daca e prea moale mai adaugi zahar pudra, iar daca e prea tare mai adaugi apa. Apoi coloreaza cu verde sau roz (mai nou sunt si alte culori acceptate insa verdele e original). Dar presupun ca deja se gaseste si in Romania. Aaa, sa nu uit. Un Prinsess are un trandafir roz in mijloc (de martzipan).

mary993 1

17.04.2014, 08:32

Poate nu peste tot in Suedia.am sa ma opresc la Patiserie si am sa ma uit facand si poze intrebandu/i cate felulri de torturi prinsenss exista.Reteta o am de la un suedez si fac frisca indulcita vazand ca stau cu ei in casa de 1 an de zile si am facut #fika#impreuna de cel putin 15 ori.Totusi e zmeura gemul eu am gresit in reteta sus.Inca ceva : .Daca cauti pe google gasesti cel putin 20 de poze diferite cu tortul prinsenss si nu e facut doar de vanillie,frisca si marzipan ci de cioccolata,cappuccino sau cafea.Reteta ta nu se mai numeste #marzipan# care ai numit/o mai sus cu migdale sau nuci.

mary993 1

17.04.2014, 08:45

www.google.se/search?q=princess+torta+recept&es_sm=93&tbm=isch&imgil=kg9-0dF4403f6M%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypted-tbn2.gstatic.com%252Fimages%253Fq%253Dtbn%253AANd9GcRb3XloAGhdryd_R7ACSR1owMhShnFXrWsj0Z_yX_b1k6pVLv021A%253B3648%253B2736%253B1mSDWFygOI0wEM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fsemiswede.com%25252F2011%25252F09%25252F21%25252Fprincess-cake-demystified-prinsesstarta%25252F&source=iu&usg=__YEaCCrMG1ZVX5MjeKvU8QdJxDOc%3D&sa=X&ei=RGhPU4OEKILnygP4l4GwAg&ved=0CDgQ9QEwAQ#facrc=_&imgdii=_&imgrc=Ym73V7SM6J7IKM%253A%3BmlmmOrGc64BnfM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.zoldstudio.viragcenter.hu%252Frecept%252Fmarcipan2.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.hotdog.hu%252Fpottyos%252Ffakanal%252Fmarcipan-torta-recept-sutes-nelkul%3B250%3B305

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar cu zmeură şi ciocolată