Tort cu afine si piersici

de elena001 in Torturi, 22 Mai 2013 | 790 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 1 esenta de vanilie
  • 500 g afine
  • 4 oua
  • 1 cutie de compot de piersici (500ml)
  • 1 tub de frisca
  • 1 plic crema pt prajituri de vanilie
  • 250 ml lapte rece
  • 3 linguri de zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu afine si piersici:

Pentru blat: se pune la foc apa cu 200 g zahar. Se bat albusurile spuma peste care se adauga siropul din apa cu zahar. Se freaca galbenusurile cu uleiul. Peste albusuri se pun galbenusurile, esenta, praful de copt si faina in ploaie. Compozitia se pune intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor pt aprox 30 minute, apoi se lasa la racit. Se taie de-a latul astfel incat sa obtinem 3 foi de tort.


Pentru crema de prajituri: peste 250 ml de lapte rece punem crema pt prajituri cu 3 linguri de zahar pudra si amestecam cu mixerul la viteza mica 2 minute, apoi la viteza mare 4 minute.


Se pregateste vasul pe cate vrem sa punem tortul. Se pune cate o foaie pe care o insiropam cu compotul de piersici. Deasupra punem cam 3 linguri de crema de prajituri si intindem. Taiem piersicile din compot si le adaugam, la fel si cateva afine. Punem urmatoarea foaie si facem la fel pana la ultima. La sfarsit ornam cu frisca ,piersici si afine.


Pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu afine si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

elena001 1

22.05.2013, 16:31

am o problema cu ouale))

Rocsi 1

22.05.2013, 20:03

sasha 1

28.05.2013, 10:51

Mmmmmmmmm... .. am avut norocul sa o mananc de la tine, a fost senzationala de buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort usor cu crema de branza si portocala