Tort Dobos

de ela in Torturi, 16 Ian 2010 | 7938 vizualizari

 

pt ca noi nu am ajuns la cofetaria vieneza......

 

INGREDIENTE

  • pt foi:
  • 10 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 10 linguri faina
  • pt crema:
  • 750ml iapte,
  • 100gr faina,
  • 1cappucino ciocolata(milka),
  • 2linguri cacao,
  • 350gr zahar,
  • 200gr margarina,
  • 4linguri lapte fierbinte
  • pt glazura:
  • 5 linguri zahar,
  • 3 linguri lapte,
  • 2 linguri cacao,
  • 50 gr margarina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dobos:

Bati albusurile spuma,adaugi zaharul,treptat,incorporezi galbenusurile si faina,amestecand usor cu o lingura de lemn.Din aceasta compozitie coci pe rand noua foi pe dosul unei tavi unsa cu margarina si tapetata cu faina.Le iei de pe fundul tavii cu un cutit mai lung si mai lat.Se pun pe foc laptele,faina,cacaoa,cappucino si se amesteca pana se ingroasa ca o budinca.Separat freci untul cu zaharul si tornipeste compozitia pregatita mai devreme cand aceasta s-a racit.Tai foile in doua si le ungi cu crema.Ultima jumatate de foaie se glazureaza.Se decoreaza si se lasa la racit cateva ore

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

ela 1

18.01.2010, 16:12

merita facut,e bun si a ajuns pt toate neamurile si inca mai am putin din el

diana_k 1

31.01.2010, 17:39

si mie mie groaza de copt atatea foi, dar e deosebit, e unul din preferatele mele si nu dau la nimeni

elena1988 1

08.03.2011, 09:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cocos aromat