Tort Dobos

de ela in Torturi, 16 Ian 2010 | 9086 vizualizari

 

pt ca noi nu am ajuns la cofetaria vieneza......

 

INGREDIENTE

  • pt foi:
  • 10 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 10 linguri faina
  • pt crema:
  • 750ml iapte,
  • 100gr faina,
  • 1cappucino ciocolata(milka),
  • 2linguri cacao,
  • 350gr zahar,
  • 200gr margarina,
  • 4linguri lapte fierbinte
  • pt glazura:
  • 5 linguri zahar,
  • 3 linguri lapte,
  • 2 linguri cacao,
  • 50 gr margarina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dobos:

Bati albusurile spuma,adaugi zaharul,treptat,incorporezi galbenusurile si faina,amestecand usor cu o lingura de lemn.Din aceasta compozitie coci pe rand noua foi pe dosul unei tavi unsa cu margarina si tapetata cu faina.Le iei de pe fundul tavii cu un cutit mai lung si mai lat.Se pun pe foc laptele,faina,cacaoa,cappucino si se amesteca pana se ingroasa ca o budinca.Separat freci untul cu zaharul si tornipeste compozitia pregatita mai devreme cand aceasta s-a racit.Tai foile in doua si le ungi cu crema.Ultima jumatate de foaie se glazureaza.Se decoreaza si se lasa la racit cateva ore

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

ela 1

18.01.2010, 16:12

merita facut,e bun si a ajuns pt toate neamurile si inca mai am putin din el

diana_k 1

31.01.2010, 17:39

si mie mie groaza de copt atatea foi, dar e deosebit, e unul din preferatele mele si nu dau la nimeni

elena1988 1

08.03.2011, 09:13

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu ciocolată și cremă de vanilie

ieri la 12:44

Ostropel de pui ca la mama acasa

ieri la 10:34

Vitel in stil asiatic

ieri la 10:12

Ardei iuti  cu stafide - marinati in otet

pe 11.11 la 23:02

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu ciocolata