Tort cu ananas si crema de vanilie

de Sidy in Torturi, 9 Feb 2013 | 5268 vizualizari

 

Este o bunătate de tort, mai ales dacă vă place ananasul la fel de mult ca şi mie.De fapt familia mea adora prajiturile sau torturile cu fructe, vanilie si frisca.Fara ciocolata sau cacao....

 

INGREDIENTE

  • 300 g piscaturi
  • 1 compot de ananas
  • Crema:
  • 1 budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 3-4 linguri zahar
  • 100 g unt
  • 1/2 sticluta esenta de vanilie
  • pentru sirop
  • o cana mare cafea neagra
  • 2 lingurite miere
  • pentru ornat:
  • 250 ml frisca
  • 50 g fulgi de ciocolata
  • 59 g cirese confiate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ananas si crema de vanilie:

Preparam budinca dupa instructiunile de pe plic, apoi o lasam sa se raceasca, invartind din cand in cand in ea sa nu lasam sa se faca crusta.


Dupa ce s-a racut mixam untul cu mixerul si adaugam budinca, lingura cu lingura pina o punem pe toata.


Adaugam esenta de vanilie, mai mixam de doua ori , apoi dam crema la rece.


Intr-o forma de chec punem folie alimentara , sa-i acoperim toti peretii, o tapetam.


Cafeaua indulcita o punem intr-un vas in care vom putea inmuia piscoturile.Le asezam apoi in tava pe lungime cum se vede in poza.


Peste piscoturi punem 1/2 din crema, apoi felii din ananas.


Sucul din compotul de ananas trebuie sa-l bea cine face tortul.Neaparat...ca altfel nu iese tortul.....


Peste fructe punem iar un rand de piscoturi inmuiate in cafea sau in sucul de ananas , in cazul in care nu l-ati baut !


Cealalta jumatate din crema o punem peste piscoturile inmuiate, apoi ananasul felii si deasupra piscoturi inmuiate.


Dam tortul la rece cateva ore , apoi il ornam cu frisca, fulgi de ciocolata si cirese confiate.


Puteti lasa tortul la rece pina a doua zi, ar fi ideal.


A doua zi se poate felia si se serveste neaparat rece.


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ananas si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

RuxyRux 1

09.02.2013, 19:36

Sigur e perfect Sidy!

Zamfira 1

09.02.2013, 19:37

diaconta 1

09.02.2013, 22:14

excelent

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu piersici si ananas fara blat