Tort cu ananas si crema de vanilie

de Sidy in Torturi, 9 Feb 2013 | 8944 vizualizari

 

Este o bunătate de tort, mai ales dacă vă place ananasul la fel de mult ca şi mie.De fapt familia mea adora prajiturile sau torturile cu fructe, vanilie si frisca.Fara ciocolata sau cacao....

 

INGREDIENTE

  • 300 g piscaturi
  • 1 compot de ananas
  • Crema:
  • 1 budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 3-4 linguri zahar
  • 100 g unt
  • 1/2 sticluta esenta de vanilie
  • pentru sirop
  • o cana mare cafea neagra
  • 2 lingurite miere
  • pentru ornat:
  • 250 ml frisca
  • 50 g fulgi de ciocolata
  • 59 g cirese confiate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ananas si crema de vanilie:

Preparam budinca dupa instructiunile de pe plic, apoi o lasam sa se raceasca, invartind din cand in cand in ea sa nu lasam sa se faca crusta.

Dupa ce s-a racut mixam untul cu mixerul si adaugam budinca, lingura cu lingura pina o punem pe toata.

Adaugam esenta de vanilie, mai mixam de doua ori , apoi dam crema la rece.

Intr-o forma de chec punem folie alimentara , sa-i acoperim toti peretii, o tapetam.

Cafeaua indulcita o punem intr-un vas in care vom putea inmuia piscoturile.Le asezam apoi in tava pe lungime cum se vede in poza.

Peste piscoturi punem 1/2 din crema, apoi felii din ananas.

Sucul din compotul de ananas trebuie sa-l bea cine face tortul.Neaparat...ca altfel nu iese tortul.....

Peste fructe punem iar un rand de piscoturi inmuiate in cafea sau in sucul de ananas , in cazul in care nu l-ati baut !

Cealalta jumatate din crema o punem peste piscoturile inmuiate, apoi ananasul felii si deasupra piscoturi inmuiate.

Dam tortul la rece cateva ore , apoi il ornam cu frisca, fulgi de ciocolata si cirese confiate.

Puteti lasa tortul la rece pina a doua zi, ar fi ideal.

A doua zi se poate felia si se serveste neaparat rece.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ananas si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu bezea si crema de vanilie