Tort cu banane şi dulce de leche

de sisterskitchen in Torturi, 25 Feb 2012 | 1985 vizualizari

 

Am pregătit acest tort pentru o zi specială, pentru o prietenă foarte dragă, amatoare de dulce şi care nu ştia ce ascundeam noi în geantă:)). Tortul cu banane şi dulce de leche a fost grozav şi foarte bine primit de cei care au avut ocazia să-l guste.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 2 banane
  • 250 g făină
  • 100 zahăr brun
  • 80 g unt topit şi răcit
  • 2 ouă
  • 150 g iaurt natural
  • 8 linguri nucă de cocos
  • 2 mâini alune mărunţite
  • 120 g dulce de leche
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu banane şi dulce de leche:

1.Într-un bol mare se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul şi nuca de cocos.


2.Ouăle se bat bine cu mixeul timp de 5 minute. Adăugăm zahărul, untul şi iaurtul.


3. Bananele se pisează bine şi se pun peste compoziţia de ou.


4. Începem să adăugăm câte puţină făină, amestecând bine până obţinem o compoziţie omogenă.


5. Se dă drumul la cuptor. Între timp ungem cu unt o tavă de tort cu pereţii detaşabili.


6. Turnăm compoziţia şi introducem în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 25-30 de minute.


7. Când este gata, se lasă să se răceascaa complet, după care se scoate din tava şi se taie pe 2 niveluri.


8. Dulcele de leche se întinde pe primul blat, presărăm alune din belşug şi se acoperă cu al doilea blat.


9. Topim ciocolata la bain marie, după care o turnăm deasupra tortului. Se decorează cum vreţi voi:).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu banane şi dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

ionela2682 1

26.02.2012, 18:28

Ce prezentare!!!!!!

sisterskitchen 1

08.03.2012, 08:29

monik80 1

10.03.2015, 10:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de dulce de leche si fistic