Tort cu crema de ciocolata alba

de Alexandra Burz in Torturi, 6 Noi 2013 | 2068 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie

Pentru crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 500 gr ciocolata menaj alba

Pentru sirop:

  • 4 plicuri ciocolata calda alba
  • 2 esente de vanilie

Pentru decor:

  • 200 gr fulgi din nuca de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata alba:

Blatul:


Se separa albusurile de galbenusuri


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat


Se adauga galbenusurile frecate cu praful de copt, amestecandu-se cu o lingura de susu in jos


Se adauga treptat faina, procedandu-se la fel


Se da la copt pt 25-30 minute


Crema:


Jumatate din frisca se pune la incalzit la foc mediu, cealalata se pastreaza in frigider


Cand frisca este fierbinte se adauga bucati din ciocolata menaj pentru a se topi


Se lasa compozitia la rece pana a doua zi


A doua zi se bate frisca ramasa tare, se mixeaza crema obtinuta cu o zi inainte si se incorporeaza in frisca


Asamblarea:


Blatul se taie in trei parti aproximativ egale


Siropul se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj, adaugandu-se esenta de vanilie


Se ia cate o parte din blat se insiropeaza, se pune crema, blat deasupra, sirop, crema si asa pocedam pana la final


"imbracam tortul in crema si presara fulgi de cocos



Un deliciu dulce care v-a bucura intreaga familie!



POFTA BUNA


 

TIPS-URI

1

SE POATE ORNA CU BOMBOANE RAFAELLO

2

SE POATE PRCEDA LA FEL CU CREMA DE CIOCOLATA NEAGRA :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

06.11.2013, 23:31

Alexandra Burz 1

07.11.2013, 07:42

diana_k 1

07.11.2013, 13:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si frisca