Tort cu crema de ciocolata alba

de Alexandra Burz in Torturi, 6 Noi 2013 | 1885 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie

Pentru crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 500 gr ciocolata menaj alba

Pentru sirop:

  • 4 plicuri ciocolata calda alba
  • 2 esente de vanilie

Pentru decor:

  • 200 gr fulgi din nuca de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata alba:

Blatul:


Se separa albusurile de galbenusuri


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat


Se adauga galbenusurile frecate cu praful de copt, amestecandu-se cu o lingura de susu in jos


Se adauga treptat faina, procedandu-se la fel


Se da la copt pt 25-30 minute


Crema:


Jumatate din frisca se pune la incalzit la foc mediu, cealalata se pastreaza in frigider


Cand frisca este fierbinte se adauga bucati din ciocolata menaj pentru a se topi


Se lasa compozitia la rece pana a doua zi


A doua zi se bate frisca ramasa tare, se mixeaza crema obtinuta cu o zi inainte si se incorporeaza in frisca


Asamblarea:


Blatul se taie in trei parti aproximativ egale


Siropul se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj, adaugandu-se esenta de vanilie


Se ia cate o parte din blat se insiropeaza, se pune crema, blat deasupra, sirop, crema si asa pocedam pana la final


"imbracam tortul in crema si presara fulgi de cocos



Un deliciu dulce care v-a bucura intreaga familie!



POFTA BUNA


 

TIPS-URI

1

SE POATE ORNA CU BOMBOANE RAFAELLO

2

SE POATE PRCEDA LA FEL CU CREMA DE CIOCOLATA NEAGRA :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

06.11.2013, 23:31

Alexandra Burz 1

07.11.2013, 07:42

diana_k 1

07.11.2013, 13:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort "Old fashion"