Tort de ciocolata

de Geanina87 in Torturi, 23 Mar 2013 | 1570 vizualizari

 

Luna trecuta a fost ziua sotului meu. Chiar daca nu a fost timp de distractie, nu am putut sa las neobservata data de 11 februarie, astfel incat am preparat primul meu tort de ciocolata doar pentru noi :) Reteta blatului imi apartine,iar pentru crema m-am inspirat de la LaviniaN careia ii multumesc din suflet pentru ca a fost o crema absolut delicioasa.Aspectul lasa de dorit,insa gustul face diferenta :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar pudra
  • 4 linguri cacao amara
  • 12-14 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1/2 pahar lapte
  • 4 linguri de unt topit
  • Crema:
  • 500 g ciocolata
  • 50 g cacao amara
  • 500 g frisca lichida
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 1 lingura de unt
  • 4 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare. Intr-un vas mai mare mixam galbenusurile cu zaharul pudra, apoi adaugam pe rand untul topit, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa iar la final laptele. Incorporam cu albusurile amestecand cu un tel de jos in sus. Compozitia astfel obtinuta o rasturnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si o dam la cuptorul preincalzit 180° pentru aprox.30 minute (testul cu scobitoarea).


Scoatem blatul si il lasam la racit pana a doua zi.


Pregatim crema punand ciocolata, cacaoa si frisca lichida pe baie de aburi. Amestecam pana se topeste ciocolata. Omogenizam, apoi o dam la rece, recomandabil pana a doua zi, cand o asezam frumos intre blaturi (eu nu am avut rabdare si timp, asa incat am facut totul in aceeasi zi :) .


Pentru glazura am pus pe foc mic ingredientele pana s-au omogenizat si am rasturnat-o peste tort. Am scris cu ciocolata alba topita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Satisfyyourcravings 1

23.03.2013, 14:25

Îmi place!

RoXx 1

23.03.2013, 15:33

yummyy

Geanina87 1

26.03.2013, 12:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata a la Mihaela Balan