Desert tort cu ciocolata si crema de vanilie

de Merisor in Torturi, 12 Noi 2019 | 699 vizualizari

 

Cu blat din albușuri cu cacao, cremă de vanilie cu lapte condensat și cremă de ciocolată, iese un tort delicious și aspectuos, demn de o aniversare, sau de o sărbătoare.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 albușuri
  • 125 g zahăr
  • 100 g nucă măcinată fin
  • 100 g făină
  • 200 g ciocolată amăruie(74%)
  • 200 g unt(82%)
  • un praf sare
  • 5 g praf de copt
  • 1 vârf cuțit bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • Pentru sirop:
  • 450 ml apă
  • 50 g zahăr
  • 2 lingurițe esență de rom
  • Pentru crema de vanilie:
  • 6 gălbenușuri
  • 100 g zahăr
  • 50 g zahăr vanilat
  • 3 lingurițe esență de vanilie
  • 1 l lapte
  • 75 g amidon
  • 25 g făină
  • 1 praf de sare
  • 300 g unt cu 82% grăsime
  • Pentru crema de ciocolată amăruie:
  • 400 g ciocolată amăruie
  • 400 ml frișcă lichidă, îndulcită
  • 1 praf de sare
  • 250 g mascarpone
  • 2 lingurițe esență de rom
  • flori din pastă de zahăr pentru decor
  • 14 pișcoturi cu cacao
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu ciocolata si crema de vanilie:

Pornim cuptorul la 180 de grade C.

Topim la bain marie, ciocolata ruptă în bucăți, împreună cu untul.

Amestecăm până omogenizăm bine compoziția, apoi o lăsăm să se tempereze până preparăm bezeaua.

Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare peste ele.

Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și din nou mixăm până obținem o bezea fermă.

Încorporăm bezeaua în compoziția de ciocolată, folosindu-ne de o spatulă.

Încorporăm, treptat, nuca măcinată, bicarbonatul stins în zeama de lămâie, apoi făina cernută împreună cu praful de copt.

Omogenizăm compoziția după fiecare adaos.

Tapetăm tava cu hârtie de copt la bază, iar pereții îi ungem cu puțin ulei și îi pudrăm cu zahăr pudră.

După cum am mai spus, zahărul de pe pereții tăvii, are rolul de a desprinde blatul copt de pe pereți, este mai eficient decât făina(truc deprins de la Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani).

Coacem blatul pentru 30-35 de minute la 180 de grade, apoi îl lăsăm 10-15 minute să se tempereze în formă.


Preparăm crema de vanilie


Frecăm gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul, apoi le diluăm cu puțin lapte rece și adăugăm făina amestecată cu amidonul.

Restul de lapte îl adăugăm fierbinte peste compoziția de mai sus.

Fierbem crema de vanilie până se îngroașă ca o budincă, apoi stingem focul, adăugăm esența și o acoperim cu folie alimentară.

Dăm crema la rece, iar când este complet răcită, încorporăm în ea untul moale, mixat cu zahărul vanilat.


Preparăm crema de ciocolată amăruie.


Punem frișca la încălzit, fără a o lăsa să atingă punctul de fierbere.

Rupem ciocolata în bucăți mici și o adăugăm peste frișca încălzită.

Amestecăm intens până se omogenizează crema, apoi adăugăm esența și o dăm la rece.

Când este bine răcită, introducem mixerul în ea și o mixăm până devine cremoasă și încorporăm în ea mascarponele.


Asamblam tortul


Secționăm blatul în două părți, așezăm partea de deasupra pe platou și o înconjurăm cu inelul detașabil de la forma de copt.

O însiropăm cu siropul răcit, preparat prin fierberea apei cu zahărul și adăugând la final esența de rom.

Întindem jumătate din crema de vanilie peste blat, apoi așezăm peste aceasta pișcoturile trecute ușor prin sirop.

Întindem restul de cremă, dar oprim și pentru decor puțină, iar deasupra cremei așezăm partea a doua de blat însiropată în prealabil.

Dăm tortul la rece pentru aproximativ o oră, să se așeze bine straturile.

Apoi, îndepărtăm inelul detașabil și decorăm tortul cu crema de ciocolată.

Întindem jumătate din cremă peste tort, iar cu cealaltă jumătate decorăm tortul deasupra cu un posh cu dui, creând trandafiri.

Cu restul de cremă albă scriem ”La mulți ani” și asigurăm suportul pentru trandafirii din pastă de zahăr.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ciocolata si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Ksenya 1

13.11.2019, 09:04

La muuuulti ani!

Rocsi 1

14.11.2019, 19:43

Nu poate fi decat minunat, ca tot ce iese din mainile tale asa este! Te felicit, Merisor!

madi_marin 1

17.11.2019, 16:51

Minunat, ca intotdeauna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

8031 puncte

Constelatialeu

7634 puncte

Rocsi

5891 puncte

Lau

Lau 9

5141 puncte

 Merisor

4748 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Frunze de ciocolata