Tort cu blat de cacao si crema cu ciocolata, cafea si mascarpone

de katty in Torturi, 20 Feb 2017 | 3556 vizualizari

 

Cel mai bun tort pe care l-am mancat vreodata.
Pe cat de repede se face, pe atat de repede se si mananca.
Nu am sarbatorit nimic, dar aveam o cutie de mascarpone ratacita prin frigider si o pofta nebuna de ceva dulce.
Ornatul cu cacao cred ca mi s-a tras de la colivele pe care le-am facut saptamana  trecuta ptr inmormantarea unei rubedenii prin alianta. Vroiam sa fie ceva mai vesel, cu niste floricele, dar singura floare care mi-a iesit a fost cea din cacao.Probabil ca o sa mai dureze ceva vreme pana imi revin.:)
 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 gr faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 200 gr zahar
  • 200 ml lapte batut
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 100 ml cafea tare

Crema:

  • 5 galbenusuri
  • 70 gr zahar
  • 100 ml cafea tare
  • 1 lingura rom
  • 120 gr ciocolata amaruie
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr frisca
  • cacao ptr decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat de cacao si crema cu ciocolata, cafea si mascarpone:

Pregatim blatul. Amestecam ingredientele solide intr-un castron. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Turnam amestecul intr-o forma de tort si coacem pana trece proba scobitorii. Lasam blatul la racit si il taiem pe jumatate. Pentru crema, frecam galbenusurile cu zaharul intr-o oala cu fund dublu. Adaugam cafeaua si punem vasul la foc mic. Amestecam pana crema se ingroasa, dam jos si punem ciocolata  rupta bucati si romul. Amestecam energic pana ciocolata se topeste, apoi lasam crema la racit. Cand este rece, o amestecam cu mascarponele mixat, apoi cu frisca. Peste primul blat, punem  1/2 din crema, al doilea blat, apoi cu restul de crema imbracam tortul. Cernem deasupra cacao neagra. Dam tortul la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de cacao si crema cu ciocolata, cafea si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort padurea neagra