Tort cu blat de cacao si crema cu ciocolata, cafea si mascarpone

de katty in Torturi, 20 Feb 2017 | 1141 vizualizari

 

Cel mai bun tort pe care l-am mancat vreodata.
Pe cat de repede se face, pe atat de repede se si mananca.
Nu am sarbatorit nimic, dar aveam o cutie de mascarpone ratacita prin frigider si o pofta nebuna de ceva dulce.
Ornatul cu cacao cred ca mi s-a tras de la colivele pe care le-am facut saptamana  trecuta ptr inmormantarea unei rubedenii prin alianta. Vroiam sa fie ceva mai vesel, cu niste floricele, dar singura floare care mi-a iesit a fost cea din cacao.Probabil ca o sa mai dureze ceva vreme pana imi revin.:)
 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 gr faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 200 gr zahar
  • 200 ml lapte batut
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 100 ml cafea tare

Crema:

  • 5 galbenusuri
  • 70 gr zahar
  • 100 ml cafea tare
  • 1 lingura rom
  • 120 gr ciocolata amaruie
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr frisca
  • cacao ptr decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat de cacao si crema cu ciocolata, cafea si mascarpone:

Pregatim blatul. Amestecam ingredientele solide intr-un castron. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Turnam amestecul intr-o forma de tort si coacem pana trece proba scobitorii. Lasam blatul la racit si il taiem pe jumatate. Pentru crema, frecam galbenusurile cu zaharul intr-o oala cu fund dublu. Adaugam cafeaua si punem vasul la foc mic. Amestecam pana crema se ingroasa, dam jos si punem ciocolata rupta bucati si romul. Amestecam energic pana ciocolata se topeste, apoi lasam crema la racit. Cand este rece, o amestecam cu mascarponele mixat, apoi cu frisca. Peste primul blat, punem 1/2 din crema, al doilea blat, apoi cu restul de crema imbracam tortul. Cernem deasupra cacao neagra. Dam tortul la rece pana in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de cacao si crema cu ciocolata, cafea si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

-Licurici- 1

21.02.2017, 13:00

Rocsi 1

21.02.2017, 20:49

Foarte faina combinatia de arome!

MotanLaOale 1

22.02.2017, 08:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort de vara