Tort "Alb si Negru"

de simona72 in Torturi, 29 Oct 2014 | 3905 vizualizari

 

Mi-a placut tare mult prajitura Cameliei cu bilute de cocos. Pe cand am inceput sa fac prajitura, aceasta s-a transformat in tort...a iesit bun si frumusel, zic eu. Va las si link-ul cu reteta Cameliei sa vedeti ce sectiune frumoasa are la prajitura ei ...http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-ciocolata-si-bilute-de-cocos-65916.html

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 250 gr faina
  • 3 linguri pudra de roscove
  • 1 plic vanilie Bourbon
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml iaurt de baut
  • pt bilute de cocos:
  • 250 gr branza dulce
  • 1 galbenus
  • 70 gr zahar
  • 100 gr nuca de cocos
  • 2 linguri amidon
  • 2-3 linguri faina alba
  • pt crema:
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 60-70 ml lichior de oua
  • 1 lingura gelatina granule
  • 50 ml apa
  • 50 gr zahar
  • pt sirop:
  • 50 ml lichior de oua
  • 60-70 ml apa
  • pt glazura si decor:
  • 200 gr ciocolata cu 52% cacao
  • 200 ml smantana pt frisca
  • bomboane Raffaello
  • nuca de cocos
  • petale de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Alb si Negru":

Pentru bilute de cocos: amestecam branza de vaci cu zaharul si galbenusul. Adaugam nuca de cocos si amidonul. Branza mea a fost mai zeroasa, asa ca am mai adaugat faina si nuca de cocos ca sa se lege compozitia. Am format bilute si le-am pus in tavile de copt in care urma sa fac blaturile. Inainte de a pune bilutele am uns tavile cu putin unt.


Pentru aluat: am mixat untul cu zaharul ca pentru crema. Chiar daca se taie nu este nici o problema, nu facem crema ci blat. Adaugam trepata ouale in timp ce mixam dupa fiecare ou pus. Adaugam vanilia si mixam. Amestecam faina cu un praf de sare, praful de copt si pudra de roscove. Adaugam ingredientele uscate peste cele umede si amestecam usor cu un tel tip para. La urma adaugam iaurtul, mai amestecam pentru ultima oara, pana la incorporarea acestuia.Turnam aluatul in tavile cu bilute de cocos. Dam tavile la cuptorul incins la 170 grade pentru 30-35 minute. Blaturile sunt gata cand se vede cum se desprind usor de pe margini si faceti testul cu scobitoarea. Lasati sa se raceasca pana a doua zi.


Pentru crema: am pus gelatina la inmuiat in putina apa. Am mixat frisca. Am incalzit gelatina si am amestecat pana la dizolvarea completa a acesteia. Am adaugat peste gelatina diluata lichiorul de oua, am amestecat si am turnat incet peste frisca mixata. Am dat la frigider pentru 10 minute.


Daca blaturile au iesit tuguiate le indreptam cu un cutit. La mine a fost necesar sa indrept doar blatul cel mic. Am insiropat putin blaturile cu amestecul de lichior de oua si apa. Am turnat crema peste cele doua blaturi si le-am dat la rece pana ce crema s-a intarit. Am suprapus blaturile si le-am asezat pe un gratar,


Am topit ciocolata pe baie de aburi, am adaugat smantana pentru frisca, am amestecat pana la dizolvarea si incorporarea lor. Am turnat glazura de ciocolata peste blaturile suprapuse in doua transe, Dupa prima transa de glazura am dat tortul la frigider, iar dupa ce glazura s-a intarit am turnat cea de a doua transa de glazura de ciocolata. Am decorat cu bomboane Raffaello, petale de ciocolata si nuca de cocos.


Sa va fie de folos!!!

 

TIPS-URI

1

tavile au avut dimensiunile de 18 cm si 24 cm

2

pudra de roscove poate fi inlocuita cu cacao

3

atentie la branza pe care o folositi pt bilute...de preferat sa fie mai uscata sa nu fie nevoie sa adaugati faina(ale mele au iesit putin cam tari)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Alb si Negru"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

T I M E A 1

31.10.2014, 18:34

Ce tort frumos ai facut!

simona72 1

31.10.2014, 18:55

Multumesc fete dragi!

Xandrinne 1

03.11.2014, 08:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Tort Mousse