Tort cu visine si doua feluri de ciocolata - reteta nr 400

de T I M E A in Torturi, 26 Apr 2014 | 4535 vizualizari

 

Nu v-am mai rasfatat de ceva vreme cu ceva dulce si bun, deci iata-ma cu un tortulet perfect pentru iubitorii de ciocolata si merge de minune pentru o aniversare mai rastransa sau pentru un weekend cu familia. Tare faina e combinatia asta de visine cu ciocolata. Si ma bucur sa anunt si ca am ajuns la reteta cu nr 400 in cei peste doi ani de cand sunt aici alaturi de voi >:D< :-*

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • Crema 1:
  • 120 gr ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida neindulcita
  • 2 linguri zahar (sau mai putin daca nu vreti foarte dulce)
  • 2 lingurite unt
  • Crema 2:
  • 100 gr ciocolata de lapte
  • 100 ml frisca lichida neindulcita
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite unt
  • Crema de fructe:
  • 300 gr visine (cantarite cu samburi)
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite amidon
  • Pentru insiropat:
  • 100 ml lichior de visine (sau de orice fructe rosii aromate)
  • Pentru ornat:
  • visine si forme de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine si doua feluri de ciocolata - reteta nr 400:

Pentru ca trebuie sa stea la frigider, incepem mai intai cu cele doua creme de ciocolata.




Crema 1: amestecam frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Adaugam untul si omogenizam apoi dam la frigider aprox o ora pana se intareste. Din cand in cand amestecam in crema.


Crema 2: se face identic cu crema 1


Blat

Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda mica (eu am folosit una de 18 cm dar e ok daca folositi una intre 17 si 20 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa pe margini cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 30 de minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.


Scoatem din cuptor si lasam la racit apoi scoatem pe un platou si taiem blatul in trei.


Crema de fructe: visinele fara samburi le punem intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul, cand incepe sa fiarba adaugam amidonul desfacut in putina apa (aprox o lingura) si lasam pe foc pana se ingroasa amestecand.


Dupa aprox o ora -doua scoatem cele doua creme de ciocolata din frigider si le mixam pe rand pana devin spumoase.


Punem deoparte aprox 3 linguri de crema de ciocolata cu lapte si 2 linguri din crema alba.


Asamblare:


- asezam prima foaie de blat pe un platou si il insiropam cu cateva linguri de lichior 7


- ungem apoi cu jumatate din cantitatea de fructe


- peste fructe cu un pos spritam crema de ciocolata alba (sau pur si simplu o putem intinde peste visine)


- peste crema alba urmeaza a doua foaie de blat pe care la fel o insiropam usor, o ungem cu crema de visine apoi cu crema de ciocolata


- urmeaza cea de a treia foaie de blat pe care o insiropam usor.


- ungem deasupra cu crema maro iar pe de jur imprejur alternam ciocolata alba cu ciocolata maro. (sau puteti orna doar cu una din cele doua creme, cum doriti)


- ornam cu visine si ciocolata.


Dam tortul la frigider pentru minim 3 ore sau pana a doua zi.

 

TIPS-URI

1

puteti insiropa si cu alt lichior sau chiar cu un sirop facut din apa zahar si aroma de vanilie

2

din acest tort se pot taia aprox 8-10 felii, chiar daca are diametrul mic e destul de inalt si are o cantitate destul de mare de crema incat sa te saturi dintr-o felie nu foarte mare

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine si doua feluri de ciocolata - reteta nr 400" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

T I M E A 1

27.04.2014, 22:19

Claudia Luckycake multumesc

alilianaa 1

29.04.2014, 08:43

L-am admirat..

T I M E A 1

29.04.2014, 22:41

multumesc Liliana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar cu zmeură şi ciocolată