Tort profiterol

de Constelatialeu in Torturi, 29 Noi 2015 | 6193 vizualizari

 

Am vazut un filmulet pe facebook si m-a tot obsedat tortul din filmulet.....asa ca am intrat in bucataria Adygio Kitchen....nu stiu cine-i ca nu m-am uitat decat la reteta....m-am apucat sa prestez si eu, asa cum m-am priceput....eu am facut gogosele choux asa cum stiu eu reteta, glazura nu prea mi-a iesit, habar nu am ce ciocolata a folosit, in fine, oricum n-am pretentia si nici nu vreau sa-mi iasa la fel cum este in reteta de unde ma inspir....eu vreau sa iasa in felul meu, adica sa iasa dar sa nu iasa, cat sa nu ma fac de cacao....gata cu vorbaria, ca deja am ametit eu, ce sa zic de voi....PS. Tortul asta o sa-l mancam in cinstea cumnatului sagetator Adi, pe 1 dec e ziua lui, e prea departe,a sa ca ne sacrificam pentru el....

 

INGREDIENTE

  • Pentru gogosele choux
  • 125 g faina
  • 250 ml apa
  • 125 g margarina unirea
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • Crema pentru choux
  • 1 plic crema de lamaie de la Dr.Oetker
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte rece
  • 100 g zahar pudra
  • Blat
  • 5 oua potrivite
  • 150 g zahar
  • 125 g faina
  • 25 g cacao
  • un praf de sare
  • Crema pentru tort
  • 300 g ciocolata amara Schogetten
  • 500 ml frisca lichida
  • Glazura
  • 100 g ciocolata amara Schogetten
  • 150 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort profiterol:

Am pregatit gogosele si blatul cu o zi inainte.


Gogosele choux: Intr-o craticioara punem apa cu sarea si punem pe foc, adaugam margarina maruntita si amestecam continuu pana se topeste margarina, apoi adaugam faina toata si amestecam rapid sa nu s efaca cocoloase. Lasam compozitia s ase raceasca suficient cat sa putem incorpora ouale. oale le incorporam pe rand, pana le terminam pe toate. Apoi tapetam o tava cu hartie de copt si cu ajutorul unei lingurite formam gogosele, dam tava la cuptorul preincalzit, lasam focul mai mic si coacem gogoselel, cand si-au schimbat culoarea sunt gata. Le lasam la racit, a doua zi le umplem cu crema. Initial am vrut sa fac o crema fiarta d evanilie, dar baietii mei au zis sa fac o crema de lamaie din aia din plic, asa ca mi-am mai redus din munca


Crema pentru Choux: Intr-un castron punem plicul de crema, adaugam zaharul, frisca lichida si laptele si mixam bine.Apoi umplem gogosele choux. Mi-au iesit 36 bucati, am folosit la tort 24.


Blat: Intr-un castron punem ouale si-un praf d esare si mixam foarte bine, apoi adaugam zaharul si mai mixam cca 20 min. La final adaugam faina amestecata cu cacaoa, omogenizam compozitia cu miscari lente, de jos in sus. Inbracam cu hartie de copt o forma de tort cu dimensiunea de 22 cm diametru, turnam compozitia in forma si o dam la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca si a doua zi il taiem in doua.


A doua zi pregatim ambele creme


Crema pentru tort: Intr-o cratita cu fund dublu punem ciocolata, adaugam frisca lichida si o topim pe baie de abur, avand grija sa nu atinga punctul de fierbere. Dam cratita la congelator cca 15 min. apoi scoatem si mixam bine pana obtinem o crema spumoasa.


Asamblare: Forma in care am copt blatul o imbracam in folie alimentara, asezam jumatate din blat, intindem un strat de crema si apoi asezam 20 de gogosele umplute, peste ele punem restul de crema, trantim forma pe blatul de lucru sa se aseze crema printre gogosele, apoi asezam cealalta jumatate de blat si lasam la frigider cateva ore, apoi glazuram tortul cu ciocolata topita amestecata cu frisca lichida.....imi place mai mult cum arata fara glazura.....decoram cu 4 gogosele

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort profiterol" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Catalina L 1

02.12.2015, 14:49

ORIGINAL....

cristinutanicolita 1

02.12.2015, 18:55

delicios

Corinuta 1

12.12.2015, 17:04

Cred ca-i bestial de bun, si arata ioaaaiii!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort profiterol