Tort cu blat de cacao si crema cu finetti si frisca

de andreea_nagy in Torturi, 29 Iun 2014 | 30552 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt. 2 foi :
  • 8 oua
  • 160 g zahar
  • 40 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 4 lg miere
  • 4 lg gris
  • 4 lg faina
  • 4 lg cacao neagra
  • 1 praf de copt
  • 2 plic zahar vanilat
  • Crema :
  • 800 ml frisca
  • 1 galetuta finetti cu alune
  • Sirop :
  • 1l apa
  • 3 ling. cacao neagra
  • 6 ling. zahar ( sau dupa gust )
  • esenta de rom si vanilie
  • Glazura :
  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat de cacao si crema cu finetti si frisca:

Pt. foi :

Galbenusurile le mixam cu zaharul, mierea si zaharul vanilat bine de tot; amestecam faina cu grisul, praful de copt si cacaoa si le incorporam in galbenusuri, apoi adaugam treptat laptele si uleiul , pana se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma tare si se amesteca in compozitia de mai sus, amestecand de jos in sus cu o lingura; Impartim compozitia in 2 parti si coacem 2 foi - aprox. 15-20 minute fiecare la 180 g - intr-o tava (35*45 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.

Eu am facut de 2 ori compozitia pt. ca am facut 4 foi .

Crema :

Se bate frisca , apoi se adauga finetti si se mixeaza pana se incorporeaza bine. Crema se imparte in 4 , 3 parti intre foi , restul pt. decorat .

Sirop :

Se fierb toate ingredientele putin pe foc si apoi se lasa la racit .

Glazura :

Se topesc si se toarna peste tort. Va iesi o glazura lucioasa , moale , delicioasa ! 

Se insiropeaza pe rand foile , in functie de cum se asambleaza , se insiropeaza una , se pine o parte din crema....si tot asa pana la ultima foaie , deasupra se toarna glazura si se orneaza cu crema ramasa dupa preferinte !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de cacao si crema cu finetti si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Sacher