Tort cu blat de cacao si crema cu finetti si frisca

de andreea_nagy in Torturi, 29 Iun 2014 | 14808 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt. 2 foi :
  • 8 oua
  • 160 g zahar
  • 40 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 4 lg miere
  • 4 lg gris
  • 4 lg faina
  • 4 lg cacao neagra
  • 1 praf de copt
  • 2 plic zahar vanilat
  • Crema :
  • 800 ml frisca
  • 1 galetuta finetti cu alune
  • Sirop :
  • 1l apa
  • 3 ling. cacao neagra
  • 6 ling. zahar ( sau dupa gust )
  • esenta de rom si vanilie
  • Glazura :
  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat de cacao si crema cu finetti si frisca:

Pt. foi :


Galbenusurile le mixam cu zaharul, mierea si zaharul vanilat bine de tot; amestecam faina cu grisul, praful de copt si cacaoa si le incorporam in galbenusuri, apoi adaugam treptat laptele si uleiul , pana se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma tare si se amesteca in compozitia de mai sus, amestecand de jos in sus cu o lingura; Impartim compozitia in 2 parti si coacem 2 foi - aprox. 15-20 minute fiecare la 180 g - intr-o tava (35*45 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.


Eu am facut de 2 ori compozitia pt. ca am facut 4 foi .



Crema :



Se bate frisca , apoi se adauga finetti si se mixeaza pana se incorporeaza bine. Crema se imparte in 4 , 3 parti intre foi , restul pt. decorat .



Sirop :


Se fierb toate ingredientele putin pe foc si apoi se lasa la racit .



Glazura :



Se topesc si se toarna peste tort. Va iesi o glazura lucioasa , moale , delicioasa !


Se insiropeaza pe rand foile , in functie de cum se asambleaza , se insiropeaza una , se pine o parte din crema....si tot asa pana la ultima foaie , deasupra se toarna glazura si se orneaza cu crema ramasa dupa preferinte !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de cacao si crema cu finetti si frisca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

andreea_nagy 1

30.06.2014, 21:42

Multumesc !!!

babi5 1

01.07.2014, 22:46

R

Xandrinne 1

29.08.2014, 09:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru Bunica, cu mousse de ciocolata alba