Tort cu crema de ness si vanilie

de deyutzky in Torturi, 9 Mar 2014 | 7892 vizualizari

 

ideea apartine Bucatareselor Vesele, insa eu am schimbat reteta blatului si am adaugat in plus crema de vanilie...a iesit o bunatate!!

 

INGREDIENTE

  • Blat (cu diam 26 cm):
  • 250 g faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ou
  • 200 g zahar
  • 1 cana de lapte caldut
  • 90 ml ulei
  • 1 fiola esenta de rom
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • Crema de vanilie:
  • 350-400 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri de amidon
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema de ness:
  • 400 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata menaj
  • 3 plicuri de ness
  • Sirop:
  • 300 ml cafea indulcita dupa gust
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 300 g ciocolata menaj
  • 50 ml frisca lichida
  • 2-3 linguri lapte
  • Decor:
  • coacaze rosii
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ness si vanilie:

Este depreferat sa se inceapa cu crema de ness inainte cu o zi de a pregati tortul, pentru a sta la rece suficient timp.


Crema de ness:


Se pun intr-un ibric pe foc mic, frisca, ciocolata si nessul si se amesteca pana cand se omogenizeaza. Atentie! Frisca nu trebuie sa atinga punctul de fierbere! Se lasa la racit apoi se da la frigider pentru minim 4 ore sau peste noapte.


Dupa ce s-a racit complet, se mixeaza timp de cateva minute pana cand crema se intareste. Se mai da inca 1 ora la frigider.


Intre timp ne ocupam de blat:


Intr-un bol amestecam faina cu cacaua si praful de copt.


Adaugam oul, zaharul, laptele caldut, uleiul si esenta de rom si mixam bine pana la omogenizare.


Dam ciocolata pe razatoarea mare si o adaugam in compozitia obtinuta amestecand cu o lingura.


Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3 foi (se poate coace si toata compozitia dupa care se taie in 3, dar eu prefer sa le coc separat pentru ca se racesc mai repede).


Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam prima parte din compozitie.


Dam la cuptor la foc mic pentru aprox 10 minute pana cand trece testul cu scobitoarea iar suprafata devine lucioasa.


La fel procedam si cu celelalte 2 foi.


Crema de vanilie:


Se pune laptele intr-un vas la foc mic. In alt vas se amesteca galbenusurile si se toarna peste lapte.


Intr-un bol punem cateva linguri de lapte, zaharul si amidonul si amestecam bine.


Cand laptele este fierbinte adaugam peste el aceasta compozitie putin cate putin si amestecam incontinuu pana cand se ingroasa.


Punem acum si esenta de vanilie si lasam crema la racit.


Glazura:


Se amesteca frisca cu ciocolata la foc mic pana cand se obtine o glazura fina.


Asamblare:


Asezam pe un platou prima foaie din blat, o insiropam cu cafeaua pregatita si intindem un strat din crema de ness.


Adaugam a2a foaie, o insiropam si intindem crema de vanilie.


Adaugam a3a foaie, o insiropam si imbracam tortul intr-un strat fin de crema de ness.


Dam tortul la rece pana cand crema se intareste. Imbracam tortul in glazura de ciocolata si il decoram cu crema de ness si coacaze rosii.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ness si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

mihaelar63 1

12.03.2014, 07:42

Arata ametitor

Anett 1

12.03.2014, 09:42

Foarte frumos!

Panacris 1

12.03.2014, 11:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Red Velvet Cake