Tort cu crema de lapte condesat

de Lau in Torturi, 2 Ian 2017 | 1085 vizualizari

 

"Bunatati pentru colindatori"

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 1/2 praf de copt
  • 6 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 2 plicuri 3in 1
  • esenta de rom
  • Crema
  • 300 g lapte condesat
  • 200 g ciocolata neagra
  • Crema 2
  • 300 g frisca
  • 100 g ciocolata alba
  • 200 g capsuni
  • Decor
  • frisca
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g lapte condesat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lapte condesat:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa.


Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, adaugam ulei, apa, faina amestecata cu praful de copt, plicurile de cafea si amestecam cu o paleta.


Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit, pana trece testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia felii.


Intre timp, pregatim crema de lapte condesat, intr-un vas adaugam laptele condesat, ciocolata rupta bucati si punem pe foc amestecand continuu, pana ce se topeste ciocolata.


In alt vas, adaugam ciocolata alba rupta bucati, frisca lichida si punem pe foc amestecand continuu, pana ce se topeste, avand grija sa nu fiarba, lasam sa se raceasca foarte bine dupa care o mixam.


Ansamblare - pe un platou, asezam prima foaie de blat, o insiropam (eu am folosit cafea) 1/3crema de ciocolata alba, fructe; dam la rece 30 minute, dupa care scoatem, adaugam crema de lapte condesat, dam la rece 30 minute si repetam pana terminam.


La final, ungem blatul cu frisca, dam la rece 10 minute; intre timp, am topit ciocolata cu laptele condesat, am lasat cca 2 -3 minute sa se raceasca, dupa care turnam peste tort.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lapte condesat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

miki_a 1

03.01.2017, 18:43

Delicios!

mirela0911 1

03.01.2017, 20:31

As savura o felie!

cristina1985 1

03.01.2017, 20:51

De curand am cumparat doua cutii de lapte condensat si nu stiam ce desert sa fac.Voi incerca acest tort.Arata foarte bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort cos cu flori