Tort cu blat de capsuni si crema de cocos

de mimmi in Torturi, 16 Iun 2012 | 1648 vizualizari

 

Ieri,15 Iunie,blogul meu a implinit 2 ani asa ca am facut un tort cu blat aromat si crema fina de cocos.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat :

  • 3 oua,
  • 400 g faina,
  • 250 ml lapte,
  • 400 g piure de capsuni,
  • 200 g zahar,
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie,
  • un praf de sare,
  • 1 lingura ulei,

Pentru crema de cocos notati asa:

  • 400 ml lapte ,
  • 100 ml lichior pina colada,
  • 100 g fulgi de nuca de cocos,
  • 3 linguri amidon alimentar,
  • 3 linguri zahar,
  • 50 g unt,
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat de capsuni si crema de cocos:

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate. In alt bol,mixam ouale cu laptele,uleiul si bicarbonatul stins. Adaugam ingredientele uscate peste compozitia de oua si mixam pana se incorporeaza totul. Adaugam piureul de capsuni si amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza. Turmam compozitia intr-o forma rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam la cuptor pentru cca 50 de minute,pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa la racit.


Intr-o cana amestecam 100 ml lapte cu 3 linguri amidon alimentar. Intr-o cratita punem 300 ml lapte,100 ml lichior,3 linguri zahar si untul. Cand s-a topit zaharul si untul se adauga amestecul din cana si se amesteca pana se ingroasa bine. Se i-a cratita de pe foc si se adauga fulgii de cocos,se amesteca pana se incorporeaza si se lasa la racit.


Taiem blatul in 2 sau 3 felii si le insiropam cu urmatorul sirop:


150 ml apa calduta se amesteca cu 2-3 linguri sirop de capsuni(sau dupa gust). Peste prima foaie intindem crema uniform,asezam al doilea blat,imbracam tortul in frisca batuta si ornam cu cocos sau dupa bunul plac.


Dam tortul la rece pentru 1 ora.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de capsuni si crema de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

LUK 1

18.06.2012, 09:25

la cati mai multi ani de blog..imi plac tare mult retetele tale!

mimmi 1

18.06.2012, 14:11

Multumesc din suflet !
Luk nici nu stii cat ma bucur sa aud asta !
Va pup cu drag !

babi5 1

20.12.2014, 08:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nutella