Tort cu branza de vaci

de miremirc in Torturi, 28 Aug 2011 | 13701 vizualizari

 

Un tort racoros si foarte gustos.

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua
  • 7 lg zahar
  • 7 lg faina
  • 1 lgt praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema :
  • 500 g branza de vaci
  • 250 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g stafide aurii
  • 1 lgt coaja portocala rasa
  • 2 lgt coaja lamaie rasa
  • 2o g gelatina granule
  • 200 ml vin alb
  • 1 compot de fructe
  • 3 lg rom
  • Decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • cirese confiate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu branza de vaci:

 Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si sarea, pana se albesc si isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava dreptunghiulara (d=35*24 cm) sau intr-o forma de tort rotunda cu d=28. Dam la cuptor pentru 20-25 minute; facem testul cu scobitoarea.

Lasam blatul sa se raceasca, apoi il scoatem si il taiem in 2 pe orizontala; cu sucul din compot insiropam ambele parti.
Pentru crema : mixam branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat coaja rasa de portocala si lamaie, stafidele inmuiate in rom circa 20 minute si stoarse, fructele stoarse si ele de suc, vinul, cele 3 linguri de rom iar la sfarsit adaugam gelatina (lasata la hidratat 10 minute si apoi topita pe foc); toate aceste ingrediente se amesteca pentru omogenizare si se toarna intre cele 2 blaturi.

Dam la frigider tortul de seara pana dimineata sau cel putin pentru 3 ore.
Putem folosi o tava cu margini detasabile pentru a scoate prajitura mai usor sau o forma normala si rasturnam prajitura invers si o decoram cu frisca.
Imbracam tortul in frisca batuta spuma tare si decoram cu cirese confiate si bilute colorate de zahar..

  Se feliaza si se serveste. Va doresc sa-l incercati pentru ca se face repede este racoros si foarte gustos si nu are cum sa nu iasa :P

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars