Tort cu branza de vaci

de miremirc in Torturi, 28 Aug 2011 | 7974 vizualizari

 

Un tort racoros si foarte gustos.

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua
  • 7 lg zahar
  • 7 lg faina
  • 1 lgt praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema :
  • 500 g branza de vaci
  • 250 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g stafide aurii
  • 1 lgt coaja portocala rasa
  • 2 lgt coaja lamaie rasa
  • 2o g gelatina granule
  • 200 ml vin alb
  • 1 compot de fructe
  • 3 lg rom
  • Decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • cirese confiate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu branza de vaci:

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si sarea, pana se albesc si isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava dreptunghiulara (d=35*24 cm) sau intr-o forma de tort rotunda cu d=28. Dam la cuptor pentru 20-25 minute; facem testul cu scobitoarea.


Lasam blatul sa se raceasca, apoi il scoatem si il taiem in 2 pe orizontala; cu sucul din compot insiropam ambele parti.

Pentru crema : mixam branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat coaja rasa de portocala si lamaie, stafidele inmuiate in rom circa 20 minute si stoarse, fructele stoarse si ele de suc, vinul, cele 3 linguri de rom iar la sfarsit adaugam gelatina (lasata la hidratat 10 minute si apoi topita pe foc); toate aceste ingrediente se amesteca pentru omogenizare si se toarna intre cele 2 blaturi.


Dam la frigider tortul de seara pana dimineata sau cel putin pentru 3 ore.

Putem folosi o tava cu margini detasabile pentru a scoate prajitura mai usor sau o forma normala si rasturnam prajitura invers si o decoram cu frisca.

Imbracam tortul in frisca batuta spuma tare si decoram cu cirese confiate si bilute colorate de zahar..


Se feliaza si se serveste. Va doresc sa-l incercati pentru ca se face repede este racoros si foarte gustos si nu are cum sa nu iasa :P


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Dya Daniela Andrei 1

31.08.2011, 07:33

O felie si pentru mine!

Anamaria7 1

31.08.2011, 22:22

suuuper tooort

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat Anamaria cu glazura de ciocolata amaruie