Tort cu crema de ciocolata si crema de vanilie

de ionela84 in Torturi, 20 Apr 2013 | 3517 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri zahar
  • vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • Pt crema de ciocolata:
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 300 g smantana
  • aprox 50 g zahar
  • Pt crema de vanilie
  • 300 g lapte
  • 2 oua
  • 1plic zahar vanilat
  • 1-2 linguri amidon
  • 50 g zahar
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si crema de vanilie:

Pentru blat: se separa ouale, albusurile se bat spuma tare cu sarea si se adauga zaharul si treptat batand continuu pana ce spuma devine consistenta. Separat se bat galbenusurile, apoi peste acestea se adauga albusurile apoi se adauga faina in ploaie amestecand usor, praful de copt si vanilia.


Compozitia rezultata se toarna in tava de copt tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pana ce creste si se rumeneste frumos (aprox20 min), dupa ce s-a racit putin se taie in 3 foi egale si se insiropeaza


Pt crema de ciocolata: Ciocolata se pune impreuna cu smatana intr-o cratita, pe foc mic amestecand din cand in cand pana ce ciocolata se topeste. Spre sfarsit se adauga zaharul, se ia de pe foc si se amesteca pana ce compzitia devine omogena si lucioasa. Se lasa sa se raceasca 1 h pana ce se intareste indeajuns pt a fi intinsa


Pt crema de vanilie: galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, praful de sare, amidonul si jumatate din cantitatea de lapte restul de lapte se pune la fiert, dupa ce a fiert se adauga galbenusurile in fir subtire amestecand incontinuu se lasa sa se raceasca


Foile se umplu cu crema in ordinea in care dorim eu am pus intai crema de ciocolata apoi cea de vanilie avend grija sa pastrez putin din cea de ciocolata pt ornat!


 

TIPS-URI

1

Inainte de servire se da la rece pt cateva ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

diana_k 1

21.04.2013, 21:23

ionela84 1

21.04.2013, 21:48

gaby_gabytza 1

30.04.2013, 09:34

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Tort "Vis de Iarna"