Tort amandina

de Constelatialeu in Torturi, 19 Oct 2013 | 5511 vizualizari

 

Iar am intrat in gradina Timeei si m-am inspirat.Vroiam un tort delicios pentru balanta mea Vali,care implineste ceva anisori, adica 45,marti pe 22 Oct.Deci m-am pus pe cautat si prestat,m-am straduit cat am putut ,sa iasa ceva bun.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt cu sofran
  • Sirop
  • 400 ml apa
  • 100 g zahar
  • 5 plicuri cappucino original
  • 2 linguri coniac
  • Crema
  • 400 g unt
  • 200 g zahar
  • 100 g cacao
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri coniac
  • Glazura
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 ciocolata cu 50% cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort amandina:

Blatul:Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare,adaugam zaharul si mai batem cca 10 min,apoi adaugam galbenusurile ,unul cate unul.Dupa ce am omogenizat galbenusurile adaugam apa si uleiul.La final punem faina amestecata cu cacaoa si prafil de copt.Amestecam de jos in sus cu miscari incete sa nu se lase blatul.Tapetam o forma de tort cu hartie de copt ( diametrul 26 cm).Dam blatul la cuptorul prenacalzit,la 180 grade,Este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit dupa ce este gata.


Siropul:


Apa cu zaharul se pun la fiert,cand da in clocot se adauga cappucino si se mai lasa sa fiarba 2-3 min.Se trage de pe foc si se adauga coniacul.Se lasa la racit


Crema:


Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul( am facut zahar farin) pana devine o spuma,se adauga galbenusurile si cacaoa.Se omogenizeaza bine,la final se adauga coniacul.Se lasa la rece pana asamblam tortul.


Glazura:


Ciocolata maruntita cu frisca pe foc pana se topeste si se omogenizeaza.


Asamblare:


Dupa ce s-a racit blatul il taiem in trei,siropam fiecare parte si intindem crema.Deasupra nu punem crema,decat pe margini.Glazura o turnam calduta si lasam sa se scurga pe margini.


Ornare:


Eu am folosit pasta de zahar de diferite culori si am facut inimioare,floricele,etc....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Aurelia 07_07 1

11.01.2014, 16:03

reisnaor_2006 1

21.02.2015, 09:44

o bunatate

iri_iri 1

03.04.2015, 21:24

Frumos tort

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort festiv foarte gustos a la Mihaela