Tort cu rulada si mousse de mascarpone

de Miha in Torturi, 11 Noi 2011 | 2478 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru rulada:
  • 4 oua
  • 4linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • Mousse de mascarpone:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml lapte
  • 5 g gelatina
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu rulada si mousse de mascarpone:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa, ca pentru bezea. Separat mixam galbenusurile cu uleiul, apoi turnam emulsia obtinuta peste spuma de albusuri. Amestecam usor cu o lingura sau la viteza cea mai mica a mixerului. La sfarsit adaugam si faina si omogenizam.



Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 15 minute, pana se rumeneste usor deasupra. Blatul se desprinde uosr din tava si se rastoarna pe o alta bucata de hartie de copt tapetata cu putin zahar tos. Se ruleaza cu atentie, sa nu se rupa, si se lasa pana se racoreste.



Intre timp pregatim gemul sau dulceata cu care vom umple blatul pentru rulada. Eu am folosit dulceata de trandafiri, dulceata cu care m-a cadorisit draga de Gabi. Multumesc fata draga pentru asa bunatate, pe care pana acum n-am avut ocazia s-o gust.



  • Gemul sau dulceata se incalzeste usor pana se "desface" atat cat sa devina...tartinabil. N-am gasit acum alta comparatie. :)) Atentie, sa nu fie foarte lichid, altfel va fi absorbit in blat.

  • Cantitatea si aroma gemului depinde de preferinta fiecaruia

  • Rulada este suficienta pentru un tort mic, asamblat intr-o forma de 20 cm diametru


Se desface blatul racorit, se unge cu dulceata si se ruleaza din nou. Se inveleste in hartia de copt si se da la rece pana pregatim mousse-ul de mascarpone.


Rulada fiind foarte dulce ( am taiat marginile, ca n-am rezistat ispitei :))) ) am preferat sa fac mousse-ul mai putin dulce. Puteti pune mai mult zahar, daca va place.



Gelatina se hidrateaza in cateva linguri cu apa rece.





Galbenusurile se freaca pana se albesc impreuna cu zaharul. Se desface crema cu laptele, turnand putin cate putin si amestecand continuu. Se pune vasul pe foc mic si amestecand continuu se fierbe pana compozitia se ingroasa si devine ca o ciulama. Dam deoparte si lasam la racit. Cand s-a racorit si a ajuns la o temperatura suportabila la deget se adauga gelatina si se omogenizeaza. Se da la frigider pana la racirea completa.



Intre timp, mixam smantana petru frisca pana devine pufoasa. Nu trebuie neaparat sa fie batoasa, o batem atat cat sa devina pufoasa si sa-si mareasca volumul.



In crema racita incorporam mascarponele, mixand usor pana obtinem o crema fina, apoi frisca batuta.



Scoatem rulada de la frigider si o portionam in felii subtiri de cca 1 cm grosime.



In forma (20 cm diametru) in care vom asambla tortul tapetata cu folie alimentara punem un strat de felii de rulada si un rand pe peretii formei. Turnam crema, acoperim cu folie si dam la rece peste noapte.



Se rastoarna tortul pe un platou si se orneaza cu frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu rulada si mousse de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

mimmi 1

12.11.2011, 11:31

Foarte aspectuos !

Bucataras Medi 1

14.11.2011, 12:35

eu vreau si o felie de tort dar si ce e in sticla

gaby_gabytza 1

15.11.2011, 18:39

ce e in sticla e mai bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Iahnie de fasole

ieri la 21:47

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Rulada simpla cu gem de prune